Vâlcea: Deputatul Neață: ”Apărarea liberală prin fuga în munți”

”Fără nicio consultare cunoscută cu alte grupări politice românești, cu instituții de forță intelectuală și de forță culturală națională, președintele României și un grup restrâns din guvern au decis ca apărarea românească să aibă loc în format tradițional, prin retragere din calea dușmanului. Școlile vor rămâne închise până în septembrie și preșcolarii, elevii, liceenii și studenții vor primi învâțământ prin surse on-line, de la profesori care au un oarecare habar de mijloacele on-line și de metodica predării materiei lor pe această cale.”, opinează deputatul PSD de Vâlcea, Eugen Neață, pe pagina sa de facebook.

0

”Nu cred că vreo școală normală sau vreo facultate de pe teritoriul țării a pregătit didactic, pedagogic și chiar psihologic pe dascăli pentru acest lucru. Mai degrabă cred că nu.
O ascult pe ministrul Anisie cum silabisește la televizor și sunt sigur că nu a trecut niciodată printr-un asemenea curs. M-am interesat pe ici, pe colo cum a decurs acest procedeu, al învățării la distanță, atât cât a fost posibil, în ultimele două luni. Înțeleg de la participanți că acolo unde s-a reușit cel mai bine o formă de predare on-line, au existat cazuri și de profesori și de elevi care nu și-au arătat fața pe ecranele device-urilor, ceea ce a redus comunicarea la un fel de telefonie în grup. În marea lor majoritate, până acum, elevii au primit teste cum primeau înainte teme pentru acasă și atât. Acesta nu este învățământ și nu este școală. Dar nu mai contează, ni se spune, importantă este sănătatea copiilor. Sunt de acord pe deplin. Dar sănătatea copiilor, o spun specialiștii, nu este tocmai în pericol, ci sănătatea adulților. Păi, așa înțelegem mai bine de ce stau copiii acasă. Adevărul ascuns este că școlile nu s-au pregătit în cele șaizeci de zile care au trecut să îi primească în luna mai pe elevi, în așa fel încât ei să se infecteze în număr cât mai mic. Există vreo garanție că școlile vor fi pregătite mai bine, în septembrie, peste patru luni de zile grele sau copiii și tinerii vor fi nevoiți să stea acasă și să mimeze activități școlare până la sfântul Așteaptă?
Eu cred că a sosit vremea să auzim din surse oficiale că ceea ce ni se spune se și face, nu să se invoce mici experimente franțuzești.
Aș vrea să știu unde este planul de primire a elevilor în școli la jumătatea lunii mai și de ce nu a fost el realizat. Dacă acest plan a existat vreodată. S-a opus coronavirusul să se reconfigureze clasele și să se facă traseele de deplasare sau am fost duși cu vorba cum suntem duși și cu existența altor planuri de apărare publică în fața acestei amenințări?
Nu este nevoie să vină nimeni în fața Parlamentului pentru a răspunde la aceste întrebări. Liberalilor nu le place democrația, am văzut, iar de Parlament fug ca dracul de tămâie.
Este suficient să ni se arate președintele României la două ore după prânz, la televizor, și să ne spună răspicat dacă domnia sa și grupulețul liberal de la Cotroceni au un plan cu ceea ce urmează sau dacă doar amână lucrurile cu speranța că pericolul sanitar dispare de la sine. Și, apropo, la jumătatea lunii viitoare chiar mergem la muncă sau mai punem încă un lacăt pe ușile caselor până la finalul vacanței cea lungă care a început în luna martie?”, consideră parlamentarul social-democrat. .

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ