Craiova: Aparat de testare pentru coronavirus, donat de firma Reloc SA Spitalului Judeţean de Urgenţă

Compania Reloc SA, cea mai mare unitate de fabricare şi reparaţii de locomotive din România şi Europă Centrală şi de Sud-Est, a donat miercuri un echipament de imunologie şi 3.000 de teste pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.

0

Prefectul judeţului Dolj, Nicuşor Roşca şi Graţian Călin, preşedintele Consiliului de Administraţie Reloc SA, au înmânat aparatul de testare COVID-19, ce poate procesa până la 86 de teste pe oră, conducerii Spitalului Judeţean din Craiova. Președintele Consiliului de Administrație al RELOC SA, Grațian Călin, a reafirmat, cu această ocazie, că societatea pe care-o conduce va continua să rămână la fel de implicată în comunitatea locală.
La rândul său, Teodor Sas, managerul SJU Craiova, a spus că acest aparat este foarte util, mai ales că, pe lângă testarea COVID-19, va putea fi folosit şi pentru alte teste medicale, cum ar fi tiroidă, fertilitate, fibroze hepatice, markeri cardiaci sau metabolism.

Acest aparat de ultimă generaţie, produs în Shenzhen – China, este acreditat de Ministerul Sănătaţii din China, Shenzhen Lifotronic Technologies, firma producătoare, numărându-se printre cele mai mari firme de echipamente de testare, cercetare și dezvoltare a sistemelor imunologice de electrochemiluminiscenţă. Metoda de testare făcută prin Lifotronic eCL-8000 pentru COVID-19 este inclusă în Protocolul de diagnosticare şi tratament a infecţiei cu virusul SARS-Cov-2 emis de autorităţile chineze, putând procesa până la 86 de teste/oră. Primul rezultatul este gata în 18 minute. 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ