Decizii anunțate de președintele Iohannis:
Elevii nu se mai întorc la școală anul acesta. Persoanele peste 65 de ani vor putea sta mai mult timp afară

Preşedintele Românie, Klaus Iohannis, a anunţat luni, la finalul unei şedinţe cu premierul şi mai mulţi miniştri, că şcolile nu se vor mai deschide în acest an de învăţământ, iar anul şcolar se va încheia pe 12 iunie.

0

„S-a decis astăzi ca, pentru majoritatea elevilor, în acest an şcolar, grădiniţele, şcolile şi universităţile să nu se mai redeschidă. Nu se va întoarce elevul, studentul fizic la cursuri“, a spus şeful statului la finalul unei şedinţe privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Măsuri relaxate pentru persoanele de peste 65 de ani

Totodată, preşedintele Iohannis a anunţat că s-a luat decizia modificării orelor când persoanele peste 65 de ani pot ieşi din case. Astfel, începând chiar de azi – 27 aprilie, aceştia vor putea să iasă din casă în două intervale orare: 7:00 – 11:00 şi 19:00 – 22:00. „Am luat o decizie care se referă la persoanele de peste 65 de ani care, în momentul de faţă, conform unei ordonanţe militare, pot ieşi la anumite ore, între 11:00 şi 13:00. Având în vedere că vremea se încălzeşte, că intervalul stabilit a fost considerat prea scurt, începând de astăzi, tot prin ordonanţă militară, se va schimba acest interval. Deci persoanele de peste 65 de ani vor avea la dispoziţie două intervale zilnice: dimineaţa, de la 7:00 până la ora 11:00, şi seara, de la ora 19:00 până la ora 22:00, când vor putea să iasă din casă fie pentru cumpărături, fie pentru a face un pic de mişcare în jurul casei sau în jurul blocului“, a afirmat preşedintele Iohannis.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ