Ministrul Ionuț Stroe: Contractul de finanțare pentru Spitalul Regional Craiova va fi semnat la finalul lui aprilie!

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat duminică, printr-o postare pe pagina sa oficială de facebook, că la finalul acestei luni urmează să fie semnat contractual de finanțare pentru Spitalul Regional Craiova. Deputatul liberal, membru al Cabinetului Orban, recunoaște că, într-adevăr, contractul ar fi trebuit deja semnat în luna martie, însă a fost luată decizia ca procedura să fie amânată pentru rezolvarea unei situații care privește cedarea unei suprafețe de aproape două hectare pentru proiectul drumului expres Craiova – Pitești.

0

Urmează semnarea contractului de finanțare pentru Spitalul Regional Craiova. V-am anunțat încă din ianuarie că Guvernul se ține de treabă și se va ține de cuvânt față de craioveni. Cu o mică întârziere, obiectivă, contractul de finanțare pentru Spitalul Regional Craiova va fi semnat la finalul lui aprilie!
Inițial programată pentru final de martie, semnarea a fost amânată pentru a rezolva situația unui teren de 1,86 hectare cedat de la spital altui mare proiect de infrastructură: drumul expres Craiova – Pitești. Cum s-ar zice: tot răul spre bine, două lovituri dintr-o dată! Toate avizele sunt pregătite.
O veste și mai bună este că în luna mai sunt șanse foarte mari să fie deja licitat și contractul de proiectare pentru Spitalul Regional. Nimic nu mai poate opri acest mare proiect, care, înțeleg de la colegii mei de Guvern, este și cel mai complex dintre proiectele de spitale regionale din țară.
În plină criză sanitară, Guvernul Orban investește în sănătate nu doar pentru urgențe, ci și pe termen lung. Craiova și Oltenia sunt pe harta investițiilor strategice
“, se arată în postarea ministrului liberal.

Conform unor informații provenite din surse implicate în proiectul Spitalului Regional Craiova spun că, în cursul zilei de vineri – 24 aprilie, la Ministerul Sănătății, au fost semnate toate documentele necesare, urmând ca ele să fie semnate, la începutul acestei săptămâni, și de către responsabilii din Ministerul Dezvoltării.

Reamintim că, în cursul sătămânii trecute, deputatul liberal Nicolae Giugea a avut o răbufnire, tot în mediul online, acuzând Guvernul PNL că a abandonat proiectul Spitalului Regional Craiova. Giugea, care este și candidatul partidului pentru Primăria Craiova, și-a atacat colegii, dar și pe președintele PNL, Ludovic Orban, că „au băut apă după PSD“, insinuând că liberalii au promis ceva craiovenilor, iar acum nu se mai țin de promisiuni.
Nici dacă ar fi vrut, Nicolae Giugea probabil că nu reușea să aleagă un moment mai neinspirat pentru a-și ataca propriul partid. Cu atât mai mult cu cât informațiile despre iminenta semnare a contractului de finanțare circulau deja de săptămâni bune în media locală și central.

Valoarea totală a investiţiei pentru Spitalul Regional de la Craiova este de 2,85 de miliarde de lei, adică peste 590 de milioane de euro. Unitatea ar avea o suprafață desfășurată de 165.256 mp și un număr total de 807 paturi. Spitalul va fi construit pe şapte niveluri, va avea 1.195 de locuri de parcare și un heliport. În ceea ce priveşte locurile din spital, 60 ar fi în UPU, 30 pentru chirurgia de zi, 15 pentru îngrijiri medicale de zi şi 20 pentru îngrijiri oncologice de zi. Restul de paturi ar fi pentru îngrijirea continuă a pacienţilor cu boli acute. De asemenea, unitatea va avea 19 săli de operație şi va dispune şi de un Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea sud-vest, dotat cu echipamentul adecvat. Centrul va funcţiona într-o clădire separată, unită de corpul principal al spitalului regional printr-un coridor, la nivelul primului etaj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ