PMP Dolj: Salvarea pădurilor rămâne o prioritate

Deputat Ion Cupă, președinte PMP Dolj: „Am votat pentru interzicerea, timp de 10 ani, a exportului de buștean și lemn rotund în spațiul extracomunitar. Este un prim pas spre salvarea pădurilor noastre și stoparea tăierilor ilegale“.

0

Proiectul de lege care reglementează interzicerea, vreme de 10 ani, a exportului de bușteni în spațiul extracomunitar (în țările UE nu se consideră a fi „export”), votat în plenul Camerei Deputaților,  este o măsură venită la timp în direcția valorificării, în interes național, a masei lemnoase din România.
În proiectul de lege sunt precizate și sancţiunile care se aplică în cazul nerespectării legii: închisoare de la 1 la 3 ani și amendă de 100.000 lei.
Totodată legea prevede  constituirea Registrului național de evidență informatizată a proprietăților forestiere și a Catalogului național al masei lemnoase, două instrumente utile pentru monitorizarea modului în care se exploatează lemnul in România.

Deputatul Ion Cupă


„Preocuparea PMP rămâne în continuare aceea de a stopa tăierile ilegale, inclusiv cele din ariile protejate și parcurile naționale. Alături de proiectul de lege pe care l-am votat astăzi va trebui să gândim reglementări care să ajute la protejarea și regenerarea fondului forestier al țării: operaționalizarea SUMAL ( baza de date integrată a domeniului silvic), regimul sancțiunilor, modalități de valorificare superioară a aurului pădurilor“, a precizat deputatul Ion Cupă, președintele PMP Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ