Suspiciune de COVID-19 la Ambulanța Vâlcea, angajații TESA, trimiși acasă

O parte din pesonalul TESA de la Serviciul de Ambulanță Vâlcea a fost trimis în izolare la domiciliu, luni, 13 aprilie, după ce a intrat în contact cu o îngrijitoare curățenie care prezintă simptome COVID-19.

0

Femeia și soțul ei, ambulanțier  la Centrala Râmnicu Vâlcea, fuseseră contacți  cu  secția  ORL a Spitalului Județean de Urgență, unde trei angajate erau confirmate  pozitiv. Ei îl externaseră  pe tatăl  ambulanțierului cu care și   locuiesc .” În această dimineață, ni s-au trimis SMS-uri  să rămânem  acasă. Eu ajunsesem deja la serviciu. L-am întrebat pe managerul Dan  Pădureanu ce se întâmplă și mi-a spus că femeia de serviciu are simptome de COVID-19”, a declarat pentru Indiscret în Oltenia  Constantin Andronie, angajat al SAJ Vâlcea.

” O măsură suplimentară”

” Suntem o unitate cu risc, e o decizie pe care am luat-o azi, ca o măsură suplimentară de protecție, până vin analizele angajatei în cauză.”, a precizat managerul  Dan  Pădureanu.  Întrebat cum se face că femeia de serviciu nu a respectat de îndată măsura izolării la domiciliu și a  venit la muncă și  ziua următoare, dr.  Pădureanu arată către DSP Vâlcea: ”  Măsura a fost luată în limitele legii, după ce DSP ne-a comunicat să  o izolăm pe ea și pe soțul ei”(!!!).  

Femeile de serviciu, spaima Ambulanței

Îngrijorați de această stare de fapt, mai mulți angajați ai Ambulanței  Vâlcea înaintaseră, încă  din  data de 10.04.2020 un memoriu către  conducere precum și către mai multe instituții: Ministerul Sănătății, Departamentul pentru Situații de Urgență, Prefectura Vâlcea și  DSP Vâlcea:  ”Am înțeles că s-au luat măsura izolării acestora la domiciliu, dar doamna S.A a fost la serviciu( unde  a intrat în toate birourile pentru a face curățenie în prezența noastră, a angajaților TESA) în data de  7.04.2020”.   Se reeditează astfel cazul Ambulanței Drăgășani, unde, o altă femeie de serviciu și fiica ei, asistentă, au venit la lucru ascunzând că locuiesc împreună  cu o rudă care se intorsese din Anglia și care se afla în izolare la domiciliu. Sunt două exemple care, dincolo de scuze,  relevă că managementul SAJ Vâlcea poate fi luat peste picior chiar și în situații limită.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ