Femeia și soțul ei, ambulanțier la Centrala Râmnicu Vâlcea, fuseseră contacți cu secția ORL a Spitalului Județean de Urgență, unde trei angajate erau confirmate pozitiv. Ei îl externaseră pe tatăl ambulanțierului cu care și locuiesc .” În această dimineață, ni s-au trimis SMS-uri să rămânem acasă. Eu ajunsesem deja la serviciu. L-am întrebat pe managerul Dan Pădureanu ce se întâmplă și mi-a spus că femeia de serviciu are simptome de COVID-19”, a declarat pentru Indiscret în Oltenia Constantin Andronie, angajat al SAJ Vâlcea.
” O măsură suplimentară”
” Suntem o unitate cu risc, e o decizie pe care am luat-o azi, ca o măsură suplimentară de protecție, până vin analizele angajatei în cauză.”, a precizat managerul Dan Pădureanu. Întrebat cum se face că femeia de serviciu nu a respectat de îndată măsura izolării la domiciliu și a venit la muncă și ziua următoare, dr. Pădureanu arată către DSP Vâlcea: ” Măsura a fost luată în limitele legii, după ce DSP ne-a comunicat să o izolăm pe ea și pe soțul ei”(!!!).
Femeile de serviciu, spaima Ambulanței
Îngrijorați de această stare de fapt, mai mulți angajați ai Ambulanței Vâlcea înaintaseră, încă din data de 10.04.2020 un memoriu către conducere precum și către mai multe instituții: Ministerul Sănătății, Departamentul pentru Situații de Urgență, Prefectura Vâlcea și DSP Vâlcea: ”Am înțeles că s-au luat măsura izolării acestora la domiciliu, dar doamna S.A a fost la serviciu( unde a intrat în toate birourile pentru a face curățenie în prezența noastră, a angajaților TESA) în data de 7.04.2020”. Se reeditează astfel cazul Ambulanței Drăgășani, unde, o altă femeie de serviciu și fiica ei, asistentă, au venit la lucru ascunzând că locuiesc împreună cu o rudă care se intorsese din Anglia și care se afla în izolare la domiciliu. Sunt două exemple care, dincolo de scuze, relevă că managementul SAJ Vâlcea poate fi luat peste picior chiar și în situații limită.