Vâlcea: Primul cadru medical infectat cu SARS-CoV-2, secția ORL a Spitalului Județean a fost închisă

O asistentă medicală din Secția ORL a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea(SJU) a fost depistată cu noul coronavirus. Conducerea spitalului a anunțat că Sectia ORL a fost temporar închisă și toți contacții au fost testați, urmând ca rezultatele testelor să fie făcute publice imediat ce vor fi gata. SJU Vâlcea a precizat că este în curs și o anchetă epidemiologică iar datele preliminare indică o transmitere intracomunitară. Potrivit unor surse, femeia are 64 de ani și este asistenta șefă a secției.

0

”Din testele efectuate pacienților suspecți SARS-CoV-2 care s-au prezentat la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea în data de 5 aprilie 2020, un singur test este pozitiv. Acesta aparține unui cadru medical, angajat al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea – Secția ORL.

S-au luat imediat toate măsurile de protecție, de dezinfectare a spațiilor, de testare a tuturor contacților din Secția ORL. Secția ORL a fost temporar închisă. Imediat ce vom avea rezultatul testelor vă vom comunica. A fost începută și ancheta epidemiologică și datele preliminare indică o transmitere intracomunitară.

Informăm populația județului Vâlcea că luăm toate măsurile necesare pentru limitarea răspândirii infecției cu SARS-CoV-2”, potrivit Departamentului de Comunicare al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ