Angajați ai DSP Dolj, cercetați penal pentru abuz în serviciu și zădărnicirea combaterii bolilor

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova au deschis un dosar penal care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor. Dosarul vizează mai mulți reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj care au permis, prin încălcarea atribuțiilor, ieşirea din carantină a unor persoane care au însoţit o persoană confirmată pozitiv COVID-19.

0

„În aplicarea art. 54 alin. 1 din Decretul Preşedintelui României nr. 195 din 16.03.2020, privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, care prevede că «instituţiile şi autorităţile publice, precum şi operatorii privaţi contribuie la campania de informare publică privind măsurile adoptate şi activităţile desfăşurate la nivel naţional», Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova este abilitat să comunice următoarele:

La data de 01.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 297 alin. 1 şi 352 alin. 1 Cod penal.
Din conţinutul actului de sesizare rezultă indicii temeinice că reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, au permis ieşirea din carantină a unor persoane care au însoţit-o pe numita T.E., persoană confirmată pozitiv COVID-19.
În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sesizate. 

Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, se arată în comunicatul de presă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ