Trei medici gorjeni, detașați la spitalele din Craiova până la încetarea stării de urgenţă

Luni - 6 aprilie, ora 9:00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 3.844 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 1.015 persoane se află în carantină, 351 de persoane au ieșit din carantină, iar alte 4.770 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

0

În vederea suplinirii liniilor de gardă de la Spitalul Municipal Filantropia şi Spitalul Clinic CF Craiova, a fost aprobată detaşarea a trei cadre medicale, respectiv a doi medici specialişti ATI din cadrul Spitalului Orăşenesc Turceni ce vor asigura serviciile până la încetarea stării de urgenţă la Spitalul Filantropia – spital suport pentru obstetrică – ginecologie, precum şi a unui medic specialist chirurgie generală din cadrul Spitalului din Motru care va asigura linia de gardă la Spitalul Clinic CF Craiova.
Solicitarea a fost făcută în contextul în care la nivelul judeţului Dolj sunt trataţi pacienţi cu afecţiuni asociate COVID-19 din judeţele limitrofe. Transportul cadrelor medicale va fi asigurat de către ISU Dolj, iar cazarea şi hrana acestora va fi asigurată de către administraţia publică locală.

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă. Astfel, în cursul zilei de ieri, 5 aprilie, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a aproximativ 2.400 de persoane.
De asemenea, peste 200 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite. Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, forţele de ordine au aplicat peste 220 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 470.000 de lei.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ