Alina Tănăsescu, deputat PSD Dolj: „Sănătatea românilor şi adoptarea de măsuri care să vină în sprijinul cetăţenilor şi mediului de afaceri sunt prioritare în acest moment“

0

În ciuda promisiunilor și asigurărilor actualei guvernări, criza îmbolnăvirilor cu Covid-19 se adâncește. Lipsa echipamentelor medicale, inclusiv a testelor, specula, provoacă tot mai multe victime, chiar din rândul personalului medical. Tabloul României suferinde este completat de lipsa măsurilor reale ale Guvernului PNL, interesat mai degrabă de calcule politice și de grija băncilor. „În luna februarie, Klaus Iohannis ne spunea «că este o simplă răceală», Guvernul PNL era preocupat cu alegerile anticipate şi astfel au lăsat România nepregătită în lupta cu pandemia, deși există dovada că fuseseră avertizați încă din luna ianuarie de către Organizația Mondială a Sănătății cu privire la pericolul care se îndrepta către Europa. Acum se încurcă în explicații și se întrec în gafe. Vorbesc despre testarea în masă a populației, dar ei nu reușesc să testeze personalul medical aflat în prima linie. Și când nu mai știu ce să spună, invocă greaua moștenire, de parcă nu tot ei erau la guvernare când OMS a alertat toate statele lumii să se pregătească, să facă stocuri de echipamente și medicamente“, spune deputatul PSD Alina Tănăsescu.
Parlamentarul doljean spune că guvernul liberal eșuează lamentabil și în ceea ce privește măsurile menite să ajute firmele, angajații și cetățenii cu rate la bănci. „Din păcate, vedem cu fiecare ieșire publică a miniștrilor PNL că acest Guvern eșuează la toate capitolele, nu doar în ceea ce privește măsurile din domeniul sanitar. Deși părea că au înțeles că este obligatoriu să vină cu măsuri de sprijin a populației și a mediului de afaceri, ne dăm seama că liberalii una declară public şi alta fac în şedinţele de guvern. Cel mai elocvent exemplu este mult trâmbițata Ordonanță care permite amânarea plății ratelor la bănci. În loc să fie un sprijin real pentru românii cu credite, ne-am trezit că este un favor făcut băncilor. Practic, deși clienții pot opta să nu mai achite ratele, dobânda din perioada suspendării se capitalizează la soldul existent!? Adică românii ajung să plătească dobândă la dobândă!“, a mai spus Alina Tănăsescu.

PSD vine cu măsuri concrete

„Pentru că, indiferent de situație, niciun guvern nu are dreptul să se joace cu soarta românilor, PSD a depus deja în Parlament un pachet de legi vitale care să sprijine în mod real cetăţenii. Este vorba despre un pachet de proiecte de lege care reglementează «Plafonarea prețurilor materialelor sanitare, medicamentelor şi alimentelor de bază», «Suspendarea ratelor bancare pe o perioadă de 6 luni, fără dobânzi și penalități, cu posibilitatea prelungirii duratei creditului» ori «Plata de către stat a șomajului tehnic». Din nefericire, toate încercările PSD de dialog pe marginea acestor propuneri s-au lovit de aroganța PNL, care nu poate lăsa deoparte rivalitățile politice chiar și atunci când în joc este soarta cetățenilor acestei țări“, a declarat parlamentarul PSD de Dolj.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ