Singura poartă aeriană a Olteniei se extinde
Povestea Aeroportului Craiova merge mai departe

Fără îndoială, proiectul de suflet al Consiliului Judeţean Dolj, Aeroportul Internaţional Craiova, intră în acest an într-un amplu proces de extindere. Graţie unei investiţii de 6,4 milioane de euro, bani care provin din bugetul propriu al CJ Dolj, vor începe lucrările pentru extinderea terminalelor existente de sosiri-plecări. Acestea nu mai fac față în prezent numărului mare de pasageri care aleg zborurile operate de pe Aeroportul Craiova.

0

Proiectul de extindere a terminalelor reprezintă, de fapt, o continuare a procesului investițional susţinut în ultimii ani, cu sume ce se apropie de 30 de milioane de euro, de către Consiliul Judeţean Dolj. Extinderea era o intervenție absolut necesară având în vedere numărul tot mai mare de pasageri, precum şi creşterea numărului de zboruri operate aici. „Avem puşi, din banii economisiţi de noi, 6,4 milioane de euro pentru două corpuri de clădire. Vorbim despre extinderea terminalelor cu 2.200 mp şi vom face ca acest terminal să opereze peste 1,1 milioane de pasageri în fiecare an. Am pornit de la zona de check-in care este foarte aglomerată, în special în anumite zile în care avem chiar şi 3 avioane care trebuie să decoleze unul după altul. La actualul etaj vom amenaja scări care vor coborî direct pe pistă, ceea ce va corespunde unor gate-uri, astfel că pasagerii nu vor mai trebui să se înghesuie ca până acum. Plus că vom avea un nou terminal pentru Sosiri deoarece actualul terminal nu mai corespunde“, declara, la prezentarea bugetului pentru 2020, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

O parcare generoasă şi alte planuri de extindere

Ion Prioteasa


Tot în acest an, Consiliul Judeţean Dolj urmăreşte amenajarea unei parcări cu peste 500 de locuri şi face deja planurile pentru următoarea etapă de extindere a aeroportului. „De asemenea, vom amenaja şi o nouă parcare în partea dinspre Hanul Doctorului, acolo unde se lucrează la degajarea terenului. Va fi o parcare cu 500 de locuri pentru maşini, 10 pentru autocare şi 15 pentru microbuze şi care va fi prevăzută şi cu staţie de încărcare destinată maşinilor electrice“, a declarat Ion Prioteasa.
Preşedintele Cj Dolj spune că, recent, a fost aleasă şi firma care va scrie proiectul de dezvoltare a aeroportului, un deziderat de peste 75 de milioane de euro care prevede, printre altele, construirea de noi terminale, o pistă secundară, precum şi platforme-parcare pentru aeronave. „Pe lângă proiectele implementate sau în curs de implementare, noi am avut tot timpul în atenţie evoluția aeroportului pe termen lung. Vă amintiţi cu siguranţă că am făcut demersuri, şi chiar am reuşit, să preluăm din domeniul public al statului un teren de peste şapte hectare aflat în vecinătatea aeroportului. Acolo vom amenaja parcarea, dar, mai important, acolo se va implementa cea de-a doua etapă de dezvoltare la care ne-am gândit. Am ales deja şi o firmă, în urma unei licitaţii, care să ne scrie proiectul de dezvoltare a aeroportului pentru următorii ani, când ne dorim să obţinem o finanţare de 76 de milioane de euro. Avem în plan construirea de noi terminale, o autogară, precum şi o platformă-parcare pentru 10 avioane. În plus, avem în vedere reabilitarea unei zone care va deveni o pistă secundară“, a mai amintit preşedintele CJ Dolj.  


Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ