Deputatul Buican: „Creşterea porcilor în gospodării nu va fi interzisă”

0

Deputatul PNL de Vâlcea Cristian Buican a livrat informaţia potrivit căreia creşterea porcilor în gospodării va fi interzisă şi a subliniat că aceasta este o manipulare PSD-istă. Parlamentarul liberal a opinat pe pagina sa de facebook că această informaţie este „o minciună grosolană care are menirea de a panica populaţia fără a avea un sâmbure de adevăr” şi a criticat PSD că nu a fost în stare să gestioneze evoluţia pestei porcine africane în România, care a cuprins toată ţara, generând pagube uriaşe atât crescătorilor, cât şi consumatorilor prin creşterea preţului cărnii de porc.

Cristian Buican reaminteşte, în acest context, asigurările date populaţiei de către Adrian Oros, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale:

– Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor nu interzice şi nu limitează creşterea porcilor în gospodăriile populaţiei din România.
– În urma consultării cu crescătorii, cu asociaţiile de fermieri şi cu asociaţiile procesatorilor de carne, va rezulta un proiect de ordin care va stabili reguli generale de biosecuritate pentru prevenirea şi combaterea bolilor majore la porcine.
– Este nevoie de un program de măsuri care să diminueze la minimum pagubele economice cauzate de răspândirea virusului pestei porcine africane pe teritoriul Românei şi care să permită relansarea activităţii în creşterea porcinelor şi în procesarea cărnii de porc.
– Asigurăm toţi cetăţenii că, în România, vor putea creşte porci în gospodăria proprie, cu respectarea unor norme minime de biosecuritate”.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ