Investiţiile în sănătate, realizate cu bani din economiile CJ Dolj din ultimii ani

De departe cel mai important investitor din judeţ din domeniul sănătăţii, Consiliul Judeţean Dolj nu renunţă la proiectele începute în anii precedenţi, chiar dacă bugetul din acest an nu este nici pe departe la fel de generos ca în trecut. Folosind banii pe care instituţia a reuşit să-i pună deoparte, CJ Dolj continuă să sprijine financiar cel mai mare spital din zona de Sud a României, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

0

De la extinderea şi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţe, la dotarea Clinicii de Cardiologie ori reabilitarea Clinicii de Oncologie, Consiliul Judeţean Dolj direcţionează, şi în acest an, câteva zeci de milioane de euro către unităţile sanitare din judeţ. „Am fost destul de strângători, am ţinut de bani şi am făcut o sumă destul de importantă, pe care am dat-o în special către sănătate, ca să ne asigurăm că se mai câştigă timp şi că se fac şi investiţii. (…) Suntem implicaţi în continuare în procesul de modernizare şi extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe şi anul acesta suntem gata cu ea. Avem 5 milioane de euro alocaţi în această investiţie. Vorbim despre o extindere de la 800 de metri pătraţi la 3.600 de metri pătraţi, iar o parte dintre spaţii le-am dat deja în folosinţă. Vom avea dotări nemaipomenite şi chiar şi o sală de operaţii.

Am dat deja, din luna ianuarie, 5,8 milioane de lei din banii noştri strânşi în ultimii ani pentru zona de urgenţă, mai exact pentru dotarea Clinicii de Cardiologie, pentru că bolile vasculare reprezintă principala cauză de deces în zona noastră. Le dăm aceşti bani după mai multe schimburi de adrese în care ni se comunica faptul că au nevoie de foarte multe echipamente. Şi am decis să dăm aceşti bani pentru a aduce la zi o zonă foarte importantă pentru sistemul sanitar“, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Sprijin pentru Clinica de Oncologie şi Spitalul de la Leamna

Tot în acest an vor începe lucrările pentru reabilitarea clădirii care găzduieşte Clinica de Oncologie. Situată în curtea SCJU Craiova, clădirea, construită cămin iniţial pentru medicii rezidenţi, avea nevoie urgentă de investiţii, mai ales că aici sunt trataţi pacienţi care suferă de o boală, de multe ori, necruţătoare. Astfel, prin proiectul finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional, în valoare de 2,8 milioane de euro, clădirea urmează să fie reabilitată complet, lucrările vizând, printre altele, instalaţiile de încălzire, climatizare, ventilaţie, iluminat, precum şi amplasarea a două ascensoare pe lateralele clădirii, mai ales că mulţi dintre pacienţi au probleme să se deplaseze.


Investiţii vor fi făcute şi în ceea ce priveşte zona care înconjoară Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, care se întinde pe aproximativ 4 hectare. „Am pus 2,4 milioane de euro pentru amenajările exterioare ale SJU. Vrem să plantăm copaci, să facem alei, câteva foişoare, iluminat public, camere de luat vederi şi locuri de parcare. Sunt 4 hectare pe care le vom amenaja, pentru că aici nu s-au mai realizat investiţii de foarte mulţi ani“, a precizat Ion Prioteasa. Acesta a adăugat că un alt spital pentru care s-au alocat bani este Spitalul de Pneumoftiziologie Leamna. „Ne aplecăm şi asupra Spitalului de la Leamna, care, după cum ştiţi, a fost construit în urmă cu 100 de ani. El nu mai corespunde la acest moment, aşa vom reabilita cele trei corpuri de clădire existente, dar ne vom apuca să construim şi o clădire nouă, de peste 1.100 de metri pătraţi. Noul imobil va avea saloane, cabinete medicale, săli de consultaţii, precum şi spaţii de relaxare pentru pacienţi. Vorbim despre o investiţie totală de aproximativ 2,7-3 milioane de euro, bani care vin din fondurile proprii ale CJ Dolj“, a precizat Ion Prioteasa.

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ