Petrişor Dobrică, candidatul PNL pentru funcția de primar
„Comuna Podari merită să se dezvolte”

Partidul Naţional Liberal, filiala Dolj, şi-a desemnat candidatul pentru funcţia de primar al comunei Podari în persoana antreprenorului Petrişor Dobrică. Locuitor al comunei de mai bine de două decenii, Petrişor Dobrică speră să încheie tradiţia primarilor de stânga de la Primăria Podari şi să dezvolte comuna despre care spune că este ţinută intenţionat într-un stadiu de subdezvoltare, mult sub potenţialul de care dispune. Odată ajuns la conducerea localităţii, Petrişor Dobrică promite să facă din comuna sa o adevărată „prelungire a municipiului Craiova”. Despre sine consideră că este un om harnic, plin de energie, dornic de muncă, echilibrat şi cu mult bun-simţ.

0

Liberalul Petrişor Dobrică locuieşte în comuna Podari împreună cu familia sa de două decenii şi jumătate. Imediat după finalizarea studiilor, a lucrat la Inteprinderea Chimică din Mofleni. În anul 1993 a hotărât să pună bazele unei afaceri de familie, ocupându-se, pe rând, de transporturi, comerţ, iar mai târziu a deschis un magazin şi un restaurant, toate pe raza comunei Podari. În 2006 a înfiinţat o societate agricolă, care a funcţionat până în 2010, cultivând până la 1300 ha de tren arabil. În prezent, Petrişor Dobrică desfăşoară mai multe activităţi economice în comuna Radovan.

Ştiu cât de greu este să te dezvolţi singur în Podari”

Dorinţa sa de a fi un antreprenor de succes nu a fost chiar pe placul tuturor „podărenilor“, astfel că, în 2010, Petrişor Dobrică a fost „nevoit” să îşi mute asociaţia agricolă şi celelalte activităţi economice în comuna Radovan, aflată la câţiva kilometri mai la Sud. În prezent, la Radovan, el cultivă cu diferite cereale aproximativ 800 ha de teren. Tot aici a deschis o staţie peco şi un restaurant. „De-a lungul timpului am avut mai multe activităţi comerciale în Podari, o comună care a fost condusă doar de primari de stânga de la Revoluţie şi până acum. Fiind nevoit să am diferite contacte cu autorităţile locale, am văzut pe propria piele cât de dificil este de lucrat cu ei şi ştiu cât de greu este să te dezvolţi singur în Podari. Vă daţi seama că nu de bunăvoie mi-am mutat asociaţia în altă comună. Aş fi preferat să mă dezvolt în Podari, dar nu s-a mai putut”, a declarat candidatul PNL.

„Comuna Podari merită să se dezvolte”

Atât din postura de locuitor, cât şi din cea de investitor, Petrişor Dobrică consideră că este imperios necesar ca o comună de nivelul Podariului să se dezvolte la potenţial maxim. Aflată în imediata apropiere a Craiovei, cu potenţial agricol imens, cu obiective ca Dealul Podariului sau râul Jiu, localitatea nu este nici pe aproape de nivelul de dezvoltare la care ar putea fi dusă. Fără a acuza pe nimeni, Petrişor Dobrică crede că alegerile locale din acest an sunt un prilej perfect pentru ca locuitorii din Podari să experimenteze şi o administraţie liberală, după mai bine de treizeci de ani de administraţie de stânga. „Comuna Podari face parte din categoria localităţilor cu potenţial foarte mare de dezvoltare. Dar, nepriceperea sau reaua voinţă a celor care le conduc fac să fie mult sub nivelul la care ar putea şi la care ar trebui să fie. Din fericire, comuna Podari încă se mai bucură de populaţie tânără. din acest motiv, avem de gând să derulăm o serie de proiecte economice prin care să ne păstrăm în localitate tinerii, creându-le condiţii decente de trai, şi să atragem alte familii tinere în comuna noastră. Mai departe, sunt în imediata apropiere a oraşului Craiova, proximitate care nu este deloc exploatată. Am putea atrage investitori, care de altfel au şi încercat să vină în comuna noastră, dar nu au fost bine primiţi. Eu consider acest lucru unul prioritar şi va ocupa primele puncte pe agenda mea de primar. Investitorii înseamnă locuri de muncă, cotizaţii la bugetul local şi dezvoltare. De potenţialul agricol al comunei nici nu mai este nevoie să vorbim.”, a declarat Petrişor Dobrică.

Câteva proiecte stringente pentru Podari

În contextul apropierii alegerilor locale, Petrişor Dobrică a fost validat de Biroul Politic Judeţean al Partidului Naţional Liberal pentru a candida la Primăria Podari. De când s-a încris în PNL, ca preşedinte al organizaţiei Podari, Dobrică a adunat în jurul său o echipă tânără, puternică şi cu o altă perspectivă asupra politicii. „Noi, cei de la PNL Podari, vrem să venim cu un alt fel de abordare. Am în jurul meu oameni pregătiţi, tineri, cu profesii dintre cele mai diverse. Avem doctori, profesori, avocaţi sau antreprenori şi toţi credem un singur lucru: este cel mai bun moment să aducem ceva nou! Credem că cei peste 30 de ani trecuţi de la Revoluţie sunt suficienţi şi că oamenii au nevoie de altceva. Locuitorii din Podari şi comuna însăşi au nevoie de o administraţie care să nu aibă propriile interese şi să pună comunitatea pe primul loc”, a adăugat Petrişor Dobrică. Alături de echipa sa, Petrişor Dobrică speră că va câştiga încrederea locuitorilor din Podari. Odată ajuns la primărie, liberalul Petrişor Dobrică va demara imediat mai multe proiecte pe care le consideră de maximă importanţă. „În primul rând, trebuie o maximă implicare din partea administraţiei locale în fluidizarea traficului pe drumul Craiova-Calafat, la intrarea în municipiul Craiova. Apoi, extinderea reţelelor de apă curentă, canalizare şi gaze în toate satele din comuna Podari. De asemenea, este necesar ca primăria să asigure în mod organizat, cu mijloace proprii, transportul tuturor copiilor către şcoala şi grădiniţele de pe raza comunei Podari. Consider foarte potrivită construirea unui azil pe raza comunei Podari, atât pentru bătrânii din comuna noastră, cât şi pentru cei din exterior. Nu în ultimul rând, în programul meu pentru Primăria Podari se va regăsi un punct foarte important. Voi milita ca tinerii care doresc să se stabilească la noi în comună să primească un teren cu titlu gratuit din partea primăriei pentru a-şi construi o locuinţă”, a adăugat Petrişor Dobrică.

După trei decenii de aşteptare, timp în care comuna Podari a devenit un adevărat fief PSD, Petrişor Dobrică reprezintă prima alternativă de dreapta reală pentru o schimbare bine meritată. Alături de echipa sa de la PNL Podari şi, de ce nu, de aliaţi de pe partea dreaptă a eşicherului politic, Petrişor Dobrică îşi doreşte să construiască o nouă imagine a comunei sale şi să o conducă către dezvoltare.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ