Decizie de neînţeles a Comitetul pentru situații de urgență Dolj
Suspecţii de coronavirus, cazaţi la doi metri de elevii craioveni

0

Acuzaţi, şi pe bună dreptate, că întârzie să ia măsurile necesare pentru reducerea riscului de răspândire a epidemiei de coronavirus, autorităţile din Dolj au reacţionat, într-un final, prin adoptarea unei hotărâri a Comitetul pentru situații de urgență Dolj care prevede, printre altele, locaţiile unde vor fi plasate în carantină persoanele care vin din zonele afectate de epidemia de coronavirus COVID-19. Ca într-un film prost, minţile luminate ale judeţului au decis că este o idee bună să aducă posibili purtători ai virusului la o aruncătură de băţ de unităţile şcolare.
Astfel, conform hotărârii, „locațiile pentru carantinarea persoanelor care sosesc din localitățile aflate în carantină cu virusul Coronavirus (COVID-19)“ vor ajunge în Campusul Școlar Bechet (cu un total de 120 locuri de cazare) şi la Hostel-ul Griffon Craiova (cu un total de 142 locuri de cazare). Dacă pentru locaţia de la Bechet nu mai trebuie făcută nicio precizare, fiind vorba de un campus şcolar, locaţia din Craiova este amplasată fix la intrarea în curtea care găzduieşte două licee: Liceul Odobleja şi Liceul Voltaire!? Decizia, una extrem de controversată, va isca, cu siguranţă, o reacţie din partea miilor de părinţi care nu se simt deloc comfortabili să-şi trimită copiii la şcoală ştiind că la intrarea în unităţile de învăţământ există persoane suspecte a fi infectate cu coronavirus!
Hotărârea Comitetului pentru situații de urgență Dolj i-a făcut pe mulţi să se întrebe de ce, în aceste cazuri, nu se apelează la spaţiile de cazare disponibile în multe dintre unităţile militare din oraş, unele fiind amplasate chiar lângă unităţi sanitare. Însă, ce aşteptări poţi avea din partea autorităţilor judeţene când prefectul de Dolj, Dan Narcis Purcărescu, a lăsat sute de persoane venite din zonele afectate din Italia să meargă acasă după ce au completat un formular şi şi-au dat cuvântul de onoare că nu sunt bolnavi?!Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ