Prefectul amator al Doljului se disculpă în faţa presei după acţiunea ratată de pe Aeroportul Craiova

0

Într-un act de curaj care nu-i caracterizează deloc mandatul searbăd de prefect, „starostele-şef“ al judeţului, Dan Narcis Purcărescu, un ilustru necunoscut până când un partid craiovean nu a intrat în criză de soluţii şi l-a „blagoslovit“ cu o demnitate mult peste competenţele sale, a convocat de urgenţă o conferinţă de presă pentru a se disculpa cu privire la modul mai mult decât neprofesionist în care a tratat situaţia de duminică noaptea de la Aeroportul Intrenaţional Craiova. Primul gând al „ilustrului“ a fost să se războiască curajos cu „fiţuica“ Indiscret În Oltenia şi cu unii politicieni de pe plan local, nu să explice cetăţenilor care este situaţia reală. Dacă în numele politicienilor nu ne permitem să vorbim, în ceea ce priveşte demersul nostru jurnalistic se cuvine a face câteva precizări şi asta nu neapărat pentru a-i răspunde agramatului prefect de Dolj, ci pentru că este normal ca opinia publică să fie informată corect.
Acţiunea de duminică noaptea de la Aeroportul Internaţional Craiova a fost condusă, aşa cum este şi firesc, de către reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Dan Narcis Purcărescu, şi executată de serviciile publice aflate sub coordonarea sa, printre care şi Direcţia de Sănătate Publică Dolj. Cum a fost organizată această acţiune? De-a dreptul amator! O doamnă doctor, nevinovată de altfel, angajată a DSP, le-a luat oamenilor temperatură şi i-a pus să jure cu mâna pe inimă că nu se întorc în ţară din localităţile aflate în carantină. În tot acest timp, prefectul se mândrea cu ambulanţele parcate strategic la uşa aeroportului… Oamenilor care au coborât din avion nici măcar nu li s-a oferit o mască de protecţie pentru că, dacă ne luăm după declaraţiile prefectului, nu intra în fişa postului său, ci a subordonaţilor de la DSP. Care subordonaţi nici măcar astăzi habar nu aveau dacă există stocuri de măşti în unităţile sanitare ale judeţului.

Pentru a înţelege mai bine gradul ridicat de incompetenţa al acestui reprezentant al Guvernului în teritoriu, este suficient să parcurgeţi următoarele răspunsuri oferite unei colege ziariste în timpul conferinţei de presă de astăzi:
„Reporter: Spuneaţi aseară că astăzi vor fi stabilite măsuri clare în ceea ce priveşte asigurarea hranei, apei şamd…
Dan Narcis Purcărescu: Astăzi, la ora 20.00, avem video conferinţă la nivel naţional.
Reporter: Până se stabilesc aceste măsuri (la nivel naţional n.red.), aveţi stocuri la nivelul judeţului?
Dan Narcis Purcărescu: Nu mă întrebaţi pe mine! (sic!!!!)“
Pentru informarea corectă a unui prefect „aerian“ de-a dreptul, îi precizăm domnului Dan Narcis Purcărescu că astăzi, la orele 12:00, medicii de familie din Craiova, sau cel puţin o mare parte dintre ei, nu primiseră absolut nicio informare cu privire la măsurile şi protocoalele în vigoare în cazul apariţiei unui pacient suspect de coronavirus. Redăm mai jos declaraţia unui medic de familie craiovean, sub protecţia anonimatului: „Mă credeţi sau nu, eu habar nu am ce trebuie să fac dacă îmi vine un pacient cu simptome similare cu cele descrise în cazul îmbolnăvirilor cu coronavirus! Nimeni nu ne-a spus absolut nimic, nu avem protocoale, nu avem nimic! Eu nu ştiu care sunt exact paşii pe care trebuie să îl parcurg. Probabil voi suna la 112….“. Cam aceasta este situaţia în judeţul condus de Dan Narcis Purcărescu!
În ceea ce priveşte „mizeria“ publicată de „fiţuica“ Indiscret în Oltenia, îi amintesc acestui slujbaş al nostru, al tuturor cetăţenilor, că menirea sa nu este aceea de a categorisi în vreun fel sau altul mijloacele media din Craiova. Acesta este atributul cititorilor noştri. El trebuie să se asigure că instituţiile publice din subordonarea sa îşi fac corect şi cu promptitudine treaba.
Salariu domniei sale baban este susţinut şi din impozitele şi taxele pe care aceste „fiţuici“ şi ziariştii care lucrează acolo le plătesc la bugetul statului. Iar această „fiţuică“, Indiscret în Oltenia, consideră că salariul nesimţit de mare al prefectului Purcărescu este plătit degeaba! Omul este total depăşit de situaţie…

Autoritățile doljene au adus lămuriri cu privire la măsurile luate pentru împiedicarea răspândirii coronavirusului

Publicată de Oltenia TV pe Luni, 24 februarie 2020

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ