Coronavirusul dezvălui impotenţa autorităţilor doljene

0

Inconştienţa autorităţilor craiovene, în frunte cu prefectul Dan Narcis Purcărescu, pune în pericol vieţile a milioane de români. Pasagerii cursei aeriene care au sosit aseară în Craiova de la Bergamo (Italia) au fost lăsaţi să plece acasă nestingheriţi, pe baza unor declaraţii pe propria răspundere, chiar dacă în Peninsulă este pe cale de a izbucni o gravă epidemie de gripă cu coronavirusul provenit din China. „Am avut o echipa de medici de la spitalul de boli infecțioase împreună cu echipa de la situații de urgență. Am avut la dispoziție două salvări. După cum bine știți, erau programați 179 de pasageri și au venit doar 136, restul au renunțat la vizită în România. Nu au fost probleme, nu avem cazuri de persoane contaminate, nu avem cazuri de persoane care să necesite carantină“, a declarat, candid, prefectul de Dolj, Dan Narcis Purcărescu. Evident, precizările reprezentantului Guvernului în teritoriu nu sunt altceva decât o grămadă de mizerii aruncate în spaţiul public, având menirea de a linişti opinia publică şi a ascunde o serie de stângăcii ale autorităţilor locale. Spre exemplu, Prefectura Dolj nu a fost capabilă să pună la dispoziţia pasagerilor înainte de debarcare măcar o mască de protecţie!

Chiar mai interesantă prin candoarea sa este declaraţia medicului Liliana Nică: „A fost întâmpinat fiecare pasager care a sosit din avionul care a sosit de la Bergamo. Fiecare pasager a primit în prealabil un chestionar pe care l-au completat la ieșirea din avion cu numele, prenumele, adresa, localitatea de unde vin, unde pleacă și numărul de telefon. La intrarea în aeroport au fost termometrizati individual. Toți au fost afrebili, toți au declarat că nu au prezentat simptomatologie pe formularul acela se și completeaza dacă au prezentat în ultimele 14 zile febra, tuse, dificultate la respirație și la înghițit… Niciunul nu a venit din zonele care sunt nominalizate și se află în carantină. Ei sunt asimptomatici, dar pot să fie infestați, există și această varianta dar este  destul de mică probabilitatea. De asemenea nu poate să știe nimeni dacă în ultimele 14 zile nu au intrat în contact cu un caz de  coronavirus. Rămâne să-i supraveghem, să se autodeclare la apariția simptomatologiei, iar contactul pentru cei care sunt în jurul lor este periculos dacă persoană în cauza are simptomatologie sau dacă este în ultimele zile ale perioadei de incubație, lucru care  nu se știe cu certitudine pentru că este un virus nou apărut despre care nu știm chiar foarte multe lucruri.“ Adică, pasagerii nu prezintă simptome, însă oricare dintre ei ar putea fi infestat având în vedere perioada de incubaţia a coronavirusului. Iar până când eventuala boală se va declanşa şi autorităţile vor fi anunţate, pe cei 136 de pasageri îi lăsăm să zburde nestingheriţi pe miriştile judeţului şi să socializeze paşnic cu „băştinaşii“.

Cu o aşa organizare şi un asemenea prefect „implicat“ şi cu „viziune“, să ne ferească Dumnezeu de epidemie căci neputinţa autorităţilor este desăvârşită din toate punctele de vedere!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ