179 de persoane care vin din zona de nord a Italiei ajung în această noapte pe Aeroportul din Craiova
Coronavirusul, la un zbor distanță de Craiova

0

Alerta la Craiova după ce în această noapte va ajunge pe Aeroportul Internațional o cursă aeriană care pleacă de la Bergamo, oraș situat în zona de nord a Italiei, puternic afectată de epidemia de coronavirus. Cei 179 de pasageri ai cursei Craiova – Milano vor fi triaţi de medicii de la Spitalul „Victor Babeş” din Craiova, iar pentru cei care se impune carantina, vor fi trimiși la un campus școlar din Bechet.
„Am avut ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dolj și am stabilit cum vom acționa în cazul avionului care ajunge la 00.30 în județul Dolj, cu 179 de persoane, din Italia. La nivelul Italiei sunt 11 comune contaminate și unde este instituită carantină. Dintre cei 179 de pasageri vor intra în carantină doar cei care vin din aceste 11 comune. Imediat după sosesc, vor completa chestionare. Medicii de la Spitalul „Victor Babeș” vor face triajul. În funcție de cum vor completa și acele chestionare vom cunoaște date despre locul de unde vin. Nu știm, până atunci, câte dintre cele 179 de persoane, vor intra în carantină. Cert este că, așa cum ne obligă procedura, pasagerii respectivi vor intra în carantină chiar dacă sunt sau nu contaminați. Locuri de cazare vor fi la campusul școlar din Bechet. Avem acolo locuri pentru 120 de persoane”, a declarat prefectul județului Dolj, Narcis Purcărescu, citat de realitateadecraiova.net.

Ministerul Sănătății de la București a decis ca românii care se întorc în țară din zonele Veneto și Lombardia (Italia), unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus, vor sta în carantină 14 zile.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ