PNL Vâlcea şi Mircia Gutău fac precizări despre o zvonită idilă politică

Filiala Vâlcea a Partidul Naţional Liberal şi primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, au făcut precizări în privinţa zvonurilor privind înscrierea lui Gutău în PNL şi posibila sa candidatură din partea acestei formaţiuni politice.

0

Mircia Gutău nu poate deveni membru al Partidul Naţional Liberal Vâlcea şi nici nu poate candida pentru funcţia de primar, statutul acestei formaţiuni politice interzicând accesul persoanelor care au avut probleme de ordin penal, a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea. „La construcţia «Gutău ia PNL la Vâlcea», le reamintesc celor care gândesc aşa faptul că Statutul Partidului Naţional Liberal, la art. 15, alin. 2, lit. a) menţionează cât se poate de clar: O persoană nu poate deveni membru al PNL dacă: a) a fost condamnată penal pentru infracţiuni de corupţie sau alte infracţiuni săvârşite cu intenţie”, potrivit comunicatului menţionat.

La rândul său, Mircia Gutău a declarat că, indiferent de invitaţiile ce i s-au făcut, rămâne în Partidul Ecologist Român (PER). „Am primit oferte de la mai multe partide, dar nu plec din PER. Acest partid mi-a întins o mână la nevoie, iar eu respect ajutorul primit”, potrivit primarului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ