Revoltător:
Două ambulanţe noi au stat opt ani degeaba în garajul SMURD Vâlcea

O ambulanţă dotată cu aparatură de ultimă generaţie pentru cazurile de extremă urgenţă devine operaţională după ce a zăcut nefolosită timp de un an prin garajul SMURD Vâlcea. Incredibil sau nu, SMURD Vâlcea a mai ţinut timp de… şapte ani o altă ambulanţă neutilizată, pe care a oferit-o anul trecut judeţului Sălaj. În ambele cazuri, motivul invocat este că nu s-a găsit personal specializat care să lucreze pe aceste maşini.

0

Ambulanţa C1, care „înnobila” din primăvara lui 2019 parcul auto al SMURD Vâlcea,  a fost descoperită la începutul acestui an de actualul prefect de Vâlcea,  Tiberiu Costea, în primele zile ale mandatului său. Prefectul s-a declarat consternat că autoutilitara – dotată cu aparatură modernă de reanimare şi terapie intensivă – nu era folosită şi a anunţat că va face toate demersurile ca aceasta să devină  funcţională. Insistenţele lui Costea  s-au izbit  de explicaţia că nu există personal care să coordoneze echipajul, pentru această ambulanţă fiind nevoie  de doi paramedici, un asistent şi un medic specializat în urgenţe.

Consilierii judeţeni au aprobat, marţi, suplimentarea liniilor de gardă ale Spitalului Judeţean

A urmat un schimb deschis de replici între Prefectura Vâlcea, pe de o parte, şi Spitalul de Urgenţă Vâlcea, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Consiliul Judeţean, pe de altă parte. În cele din urmă, s-a ajuns la înţelegerea ca ambulanţa să fie dată în folosinţă în 28 februarie a.c. Marţi, 18 februarie, Consiliul Judeţean Vâlcea a aprobat, prin hotărâre, suplimentarea liniilor de gardă ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cu o linie de gardă UPU SMURD. „Autosanitara  SMURD devine astfel operaţională. Aceasta va funcţiona cu doi medici şi va fi dotată cu materiale sanitare, medicamente şi soluţii speciale pentru reanimare şi terapie intensivă”, potrivit preşedintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu. 

O altă ambulanţă a „dormit” în garajul SMURD din 2013 până în 2019

SMURD Vâlcea a mai avut o autosanitară destinată intervenţiilor medicale de urgenţă la cel mai înalt nivel, primită în 2013. Aceasta a fost redistribuită la începutul anului 2019 judeţului Sălaj, pentru că, tot din lipsă de personal specializat, nu a putut fi pusă în funcţiune în toţi aceşti ani. Rămâne de verificat dacă „salvarea”  rămasă va fi pusă în circuit sau este folosită pe post de vehicul electoral.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ