Buget mai mic cu 61 de milioane lei faţă de 2019 pentru CJ Olt

Bugetul judeţului Olt este cu 61 de milioane lei mai mic faţă de cel de anul trecut, cea mai semnificativă scădere fiind la sumele destinate Direcţiei pentru Asistenţă socială şi Protecţia Copilului Olt, a declarat vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, citat de Agerpres.

0

„Bugetul acestui an este mai mic decât bugetul de trecut cu 61 de milioane de lei, o sumă destul de mare pentru noi şi chiar am încercat să încropim un buget astfel încât toate instituţiile subordonate să nu simtă această lipsă a banilor. Această sumă lipsă din buget faţă de anul trecut, de 61 de milioane lei, o parte vine din finanţarea DGASPC, pentru care am primit doar 16 milioane lei dintr-un total necesar de aproape 110 milioane lei”, a spus Oprescu.
Bugetul judeţului a fost aprobat de consilierii judeţeni, însă potrivit preşedintelui forului, pentru investiţii va fi folosit exclusiv excedentul de anul trecut. „Pentru investiţii, excedentul de anul trecut, de aproximativ 28 de milioane de lei, îl folosim pe tot. Din bugetul de anul acesta nu avem bani de investiţii pentru că nu ne ajunge de funcţionare“, a adăugat preşedintele CJ Olt.

Sediu pentru Ambulanţă şi ISU la Dobroteasa, în nordul judeţului

Marius Oprescu

Conform bugetului aprobat, Consiliul Judeţean Olt va finanţa anul acesta construirea unui sediu secundar pentru Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) în comuna Dobroteasa, în nordul judeţului Olt, unde, în prezent, intervenţiile sunt acoperite de echipaje medicale şi de pompieri de la Slatina, de la Scorniceşti sau de la Drăgăşani. Investiţia se ridică la aproximativ opt milioane lei, urmând a se finaliza în doi ani. „Pentru anul acesta avem o investiţie nouă pentru un sediu secundar, comun, de Ambulanţă şi pentru ISU Olt, la Dobroteasa, astfel încât atât Ambulanţa cât şi ISU vor acoperi şi zona de nord a judeţului, care de multe ori era acoperită de la Slatina, de la Scorniceşti sau de la Drăgăşani, deci timpii de intervenţie pentru nordul judeţului erau foarte mari. Când se va finaliza acest sediu, timpii de intervenţie se vor reduce foarte mult. Este o investiţie în jur de opt milioane de lei, anul acesta o deschidem, avem prinşi o parte din bani pentru a demara lucrările, urmând ca anul viitor să o finalizăm“, a declarat Oprescu. Acesta a adăugat că un nou sediu secundar pentru Ambulanţă va fi dat în folosinţă la Caracal anul acesta. „În urmă cu doi ani de zile am început construcţia unui sediu secundar al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, în momentul de faţă avem sediu nou la Caracal şi urmează să-l conectăm la energia electrică şi la gaze şi va fi dat în folosinţă“, a mai spus preşedintele CJ Olt.

20 de milioane lei pentru investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Totodată, Consiliul Judeţean Olt a alocat aproximativ 20 de milioane lei pentru investiţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, sumă similară cu cea alocată în 2018, anul acesta urmând a fi continuate lucrările de reabilitare a mai multor clădiri şi secţii ale unităţii medicale. Marius Oprescu a precizat, după aprobarea bugetului judeţului Olt pentru 2020, că anul acesta vor fi folosiţi pentru investiţii 28 de milioane lei, bani ce provin din excedentul bugetar din anul precedent. „Cele mai mari investiţii le are şi anul acesta Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, pentru care am alocat din nou aproximativ 20 de milioane de lei. Pentru investiţii folosim excedentul de anul trecut, de aproximativ 28 de milioane de lei, din bugetul de anul acesta nu avem bani de investiţii pentru că nu ne ajunge de funcţionare“, a declarat preşedintele CJ Olt.
Oprescu a menţionat că la Spitalul Judeţean de Urgenţă se vor derula lucrările de reabilitare a Secţiei de pneumoftiziologie de la Scorniceşti, a blocului medical, a blocului central, a imobilului unde va fi mutată Secţia de psihiatrie şi a blocului materno-infantil. „Avem în reabilitare clădirea Secţiei de pneumoftiziologie de la Scorniceşti, deja un etaj este terminat. Avem continuarea reabilitării blocului medical, în urmă cu şase-şapte luni am dat în folosinţă ultimul etaj. Urmează să dăm în folosinţă şi etajul următor. În blocul medical au fost schimbate şi lifturile. Se lucrează la adăugarea unui lift exterior. Avem în derulare şi reabilitarea termică a blocului central, avem continuarea lucrărilor şi sperăm ca în două-trei luni să finalizăm fosta Creşă Nr. 1, unde vom muta Psihiatria, de asemenea mai avem continuarea lucrărilor la blocul Materno-Infantil. În anii trecuţi, am reabilitat Neonatologia şi Pediatria şi restul etajelor vor fi reabilitate în perioada următoare. S-a început de la etajul nouă, acolo unde se face recuperarea pentru copii“, a explicat Marius Oprescu.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ