Un general SRI despre Ponta: „Îl vom deconspira”

Generalul de brigadă (r) Aurel I. Rogojan (foto stânga), fostul şef de cabinet al comandantului Securităţii, Iulian Vlad, a vorbit, la Râmnicu Vâlcea, cu prilejul lansării volumului „Puterea umbrei”, despre un spion rus, bunic al unui „important personaj politic”. Generalul a dat de înţeles că „năravurile” bunicului s-au transferat şi la nepot şi a avertizat: „Dacă are de gând să candideze în 2024 la preşedinţia României, îl vom deconspira”. Cartea „Puterea umbrei”, scrisă în colaborare cu jurnalistul Dan Andronic, este un document în 750 de pagini despre istoria serviciilor secrete româneşti.

0

„Când domnul Dan Andronic m-a provocat cu originea originii Securităţii, aspectul de noutate în acest volum este acela că nucleul Securităţii a existat în Comitetul Central al Partidului Comuniştilor din România în Secţia politico-administrativă care era rezidenţa I.N.U., Serviciul de spionaj sovietic. Ei, în această rezidenţă a activat un oarecare Naumov (n.r. Naumovici, conform altor variante) care este bunicul unui important personaj politic”, a spus generalul Rogojan. Acesta nu a negat când cei din sală au strigat „Ponta!” şi a continuat: „Nu ştiu. Dar dacă are de gând să candideze în 2024 la preşedinţia României, îl vom deconspira”.

„(…). Trebuie să scriem o carte pentru că, dacă vom merge şi accesăm sursele publice, sunt câţiva gazetari isteţi care au ridicat problema neconcordanţelor biografice ale acestui important personaj politic; în al cărui anturaj, oficial şi neoficial, atâta timp cât s-a aflat la frâie, au existat persoane prea binecunoscute Departamentului contraspionajului estic”, a mai spus generalul Rogojan.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ