Liberalii vâlceni la 30 de ani de existenţă

„La împlinirea celor 30 de ani de la reînfiinţarea Partidului Naţional Liberal în judeţul Vâlcea, Filiala Vâlcea are plăcerea de a sărbători acest eveniment festiv aşa cum se cuvine alături de membrii ei, dar şi de cei care îmbrăţişează liberalismul”, anunţă PNL Vâlcea. Evenimentul va avea loc vineri, 14 februarie, la Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea.

0

„Nu a fost uşor să ajungem la acest ceas aniversar, deoarece ne-am etalat întotdeauna identitatea proprie cu scop definit care a fost mereu supus criticilor sau denaturărilor serioase din partea adversarilor noştri, adversari declaraţi ai liberalismului. Pentru noi, liberalismul nu reprezintă doar o ideologie sau o poziţionare în sânul familiilor politice, ci un principal curent de gândire şi acţiune al celor care au aderat la el, totul animat de un profund crez patriotic şi un «merit istoric» pentru care trebuie să reflectăm şi să fim ceva mai inspiraţi în abordarea problemelor României de azi. În anul 1990, Partidul Naţional Liberal a fost un partid care a renăscut «din nevoile politice» ale românilor. A renăscut din nevoia de a ne defini prin statul de drept, democraţie, libertăţi intelectuale, economie liberă întemeiată pe proprietate privată. Toate aceste principii, aceste instituţii, sunt rodul unei lungi construcţii.

Întreg acest eveniment reprezintă un omagiu adus diriguitorilor, gânditorilor şi oamenilor de acţiune care şi-au asumat acele valori şi principii de care ne bucurăm astăzi.

De asemenea, pentru ca cele 3 decenii să fie rememorate şi transmise mai departe, în cadrul evenimentului va fi lansat volumul intitulat Cronica liberalismului vâlcean, semnat de Domnul Profesor Dr. Sorin Oane. Volumul îşi propune, într-o manieră succintă, de a prezenta scara macro de naştere a liberalismului în lumea modernă, apoi, axându-se pe evenimentele care au dus la îmbrăţişarea liberalismului în România şi în special în judeţul Vâlcea, ajungând până la momentul din prezent. Nevoia de a publica un asemenea volum la ceas aniversar vine din dorinţa de a prezenta modul cum au fost implicate persoanele din cadrul judeţului nostru, din filiala noastră, în promovarea, menţinerea, apărarea liberalismului, dar şi a renaşterii lui.

Pe vremuri, cei care doreau să-l apere trebuiau mai întâi să înceapă prin a-l face cunoscut în cadrul comunităţii; astăzi, în schimb, avem sarcina ceva mai dificilă pentru că dispariţia lui poate să ducă la o degradare totală a umanităţii.

La Mulţi Ani spiritului liberal vâlcean! La Mulţi Ani Partidului Naţional Liberal, Filiala Vâlcea!”, se arată în acelaşi document.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ