Buican: „Candidez pentru a-l bate pe Rădulescu fiindcă nu a făcut nimic pentru Vâlcea”

Cristian Buican

Liderul PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, şi-a anunţat candidatura pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea. Buican se supune astfel unei decizii a partidului care îi obligă pe liderii de filiale să îşi asume fie candidatura pentru Consiliul Judeţean, fie pentru postul de primar al municipiului-capitală de judeţ. „Candidez pentru a-l bate pe Rădulescu fiindcă nu a făcut nimic pentru judeţul Vâlcea”, a declarat Buican. Aşadar, în cazul foarte posibil al unui vot uninominal, Buican intră în competiţie cu principalul său combatant, actualul preşedinte al CJ Vâlcea, social-democratul Constantin Rădulescu, a cărui candidatură nu mai este de mult un secret. Până în prezent, USR Vâlcea nu şi-a anunţat candidatul, acesta urmând să fie stabilit la finele lunii februarie, potrivit liderului filialei, Andrei Gheorghiu. Într-un anonimat aproape perfect, ALDE şi Pro România gâfâie din greu la Vâlcea şi orice eventual candidat pentru preşedinţia CJ aproape că nu contează. Nici Partidul Mişcarea Populară nu şi-a anunţat candidatul şi, oricum, acesta nu poate reprezenta un pericol pentru combatanţii „de top”. Rămâne o necunoscută dacă ecologiştii lui Gutău îşi vor desemna candidat, câtă vreme acesta a declarat că, indiferent câţi consilieri va avea PER, preşedinte al CJ Vâlcea va fi Constantin Rădulescu. Numai că acesta a făcut declaraţia în varianta în care preşedinţii CJ-urilor urmau să fie aleşi dintre consilieri. Or, între timp a reapărut candidatura uninominală.

Patru candidaturi pentru Primăria Râmnicu Vâlcea, deocamdată

La Primăria Râmnicu Vâlcea este certă candidatura actualului primar, Mircia Gutău (PER), creditat cu cele mai mari şanse. Şi preşedintele USR Vâlcea, Andrei Gheorghiu, a lăsat să se înţeleagă faptul că va intra în competiţie. ”De trei ani, atenţia mea se îndreaptă spre Primăria Râmnicu Vâlcea. Consider că aici aş avea cele mai multe competenţe”. În căutare de partid pentru candidatura la primărie se află şi Virgil Pîrvulescu, fost vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), în perioada guvernului Dăncilă, actualmente angajat al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Vâlcea. Acesta ar putea candida din partea Partidului Naţional Liberal. Dar candidatura lui Virgil Pîrvulescu ar putea afecta relaţiile PNL-USR. Marţi, 11 februarie, Andrei Gheorghiu a reafirmat că, în cazul în care liberalii vâlceni intră în competiţie cu Pîrvulescu, şansele unei colaborări electorale şi post-electorale sunt compromise: „Virgil Pîrvulescu nu poate fi candidatul comun al unei înţelegeri PNL-USR la Vâlcea. Noi nu vom susţine pe cineva promovat în funcţie de Guvernul PSD-ist Dăncilă”, a subliniat Gheorghiu.
Şi PSD bâjbâie voit în privinţa candidatului. În dorinţa sa de a redeveni preşedinte al CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu va face tot ce va putea să subordoneze organizaţia PSD Râmnicu Vâlcea obiectivului lui Mircia Gutău, de a ajunge din nou primar.

 La Parlament, posibil, tot ei!

Având dreptul constituţional al mai multor candidaturi, atât Andrei Gheorghiu, cât şi Constantin Rădulescu sau Cristian Buican s-ar putea „alege” şi pe primele poziţii la Camera Deputaţilor, chiar şi în contextul în care „parlamentarele” vor fi devansate tot în iunie. În ce priveşte Senatul, sunt posibile candidaturile Claudiei Banu (PNL) şi Andrei Bică (PSD).

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ