Pera, radiografia unui eşec: „Diferenţa de scor dintre SCM Rm. Vâlcea şi Gyor nu e conformă cu realitatea din teren”

0

După ce SCM Râmnicu Vâlcea a pierdut sâmbătă, acasă, la diferenţă de nouă goluri (20- 29) duelul din Liga Campionilor cu Gyor, campioana en titre, antrenorul vâlcencelor, Florentin Pera, a făcut o radiografie a acestei înfrângeri, subliniind printre altele că – pentru ca echipa actuală să devină Oltchimul de odinioară – este nevoie de timp şi răbdare. A fost un meci extraordinar, cu două galerii şi un public pe măsură. Deşi au condus confortabil în cea de-a doua repriză, unguroaicele au abordat partida cu seriozitate până în ultima secundă, aşa cum numai marii campioni ştiu să o facă. De partea cealaltă, după un început foarte bun, echipa din Râmnicu Vâlcea s-a pierdut pe parcurs, semn că încă mai are de lucru, inclusiv la partea psihologică. Vâlcencele se menţin totuşi pe locul 4, cu 4 puncte, poziţie care păstrează şanse de calificare în sferturile acestei competiţii europene.

„Am jucat zece minute cu un om în minus”

„Gyor a avut o apărare extraordinară şi un portar la un nivel foarte ridicat, noi, atâta timp cât am putut să ne ţinem aproape de ele, am sperat, însă experienţa lui Gyor, lotul şi schimbările, au făcut diferenţa. În momentul când s-a creat un avantaj în favoarea lui Gyor, noi am făcut foarte mult greşeli tehnice şi nu am reuşit să mai revenim în joc. S-a simţit că oaspeţii noştri au o echipă tare şi consider că au obţinut o victorie meritată. Am jucat zece minute cu un om în minus. În faţa unei asemenea echipe e greu; e greu să joci şi patru minute, darmite zece. Şi în aceste condiţii a fost această diferenţă care, din punctul meu de vedere, nu e conformă cu realitatea din teren”, a declarat tehnicianul SCM, la conferinţa de presă de după partidă.

„În doi ani am realizat lucruri extraordinare”

Florentin Pera a mai spus că echipa pe care o antrenează are un potenţial foarte bun şi a subliniat că se fac eforturi ca, anul viitor, SCM Râmnicu Vâlcea să devină „o forţă”. ”Totodată, felicit fetele pentru dăruire, au jucat extraordinar în prima repriză şi au creat multe probleme celor de la Gyor. În schimb, în cea de-a doua repriză nu am mai fost atât de concentraţi, am făcut şi greşeli. Văzând şi diferenţa, am şi renunţat destul de repede. Însă cred că echipa nostră a arătat un handbal bun, are potenţial şi sper ca în următorii ani Vâlcea să formeze o echipă competitivă cu care să poată lupta din nou cu o formaţie de tăria Gyorului. Avem o istorie foarte mare şi o tradiţie foarte mare în spate, avem nişte fani extraordinari. În doi ani am realizat lucruri extraordinare, câştigând titlul de campioană a României, jucând în Liga Campionilor şi fiind acum cu un pas în sferturi. Şi acest lucru se datorează tuturor celor care lucrează la acest club şi sper ca în viitor echipa să se apropie de ceea ce a fost odată Oltchim. Însă trebuie să avem rădare, aceste lucruri nu pot fi făcute peste noapte. Avem o echipă nouă, sunt foarte multe jucătoare noi, încercăm să păstrăm pentru noul an cât mai multe jucătoare din actualul lot şi să întărim echipa, în aşa fel încât anul viitor să fim o forţă şi să ajungem la un nivel pe măsura aşteptărilor”, a mai afirmat Pera.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ