PMP Dolj: Strategie pentru dezvoltarea Olteniei

0

La finalul săptămânii trecute, liderii organizaţiilor PMP din Dolj, Mehedinţi, Vâlcea, Olt şi Gorj s-au reunit într-o şedinţă de lucru la Drobeta – Turnu Severin, în prezenţa preşedintelui PMP, Eugen Tomac, şi a secretarului general-adjunct, Ioana Constantin. „Scopul întâlnirii a fost acela de a stabili principalele aliniamente ale pregătirii campaniei pentru alegerile locale în judeţele Olteniei. Vom depune liste proprii de candidaţi în marea majoritate a localităţilor din Oltenia. Punctual, unde va fi cazul, vom încheia alianţe locale care să asigure partidului o reprezentare cat mai largă în structurile alese ale administraţiei publice locale. Pledăm în continuare pentru organizarea alegerilor pentru funcţia de primar în două tururi de scrutin, un principiu pe care l-am afirmat şi în negocierile pentru susţinerea actualului guvern. Iată că guvernul îşi asumă răspunderea pentru acest lucru. Ar marca un restart al democraţiei la nivel local”, a afirmat liderul naţional al PMP, Eugen Tomac.
PMP consideră că problemele majore ale judeţelor din Oltenia sunt aceleaşi: lipsa unei infrastructuri rutiere moderne, procentul mic al racordării gospodăriilor la gaze, lipsa unor spitale locale şi regionale moderne, insuficienta valorificare a potenţialului agricol şi turistic, nevoia atragerii mai multor bani europeni şi a unor investiţii mari, generatoare de locuri de muncă bine plătite. De aceea, vicepreşedintele naţional al PMP, deputatul Ion Cupă, care este şi coordonator al partidului pe regiunea Olteniei, a pledat pentru o strategie unitară a PMP pentru întreaga regiune, ceea ce ar putea consolida credibilitatea partidului. „Oferta noastră de soluţii va fi susţinută de candidaţi credibili care vor veni cu argumente solide în faţa cetăţenilor. Aşezăm miza în egală măsură pe oameni noi, cu mentalităţi moderne şi pe oameni cu experienţă care au lăsat ceva în urma activităţii lor. Ne propunem +10% în majoritatea localităţilor Olteniei. De aceste alegeri depind dezvoltarea infrastructurii politice a partidului şi abordarea cu succes a alegerilor parlamentare care urmează.
Vom propune măsuri concrete pentru recuperarea întârzierilor în dezvoltarea Olteniei. PMP este vocea oltenilor care nu mai acceptă amânări”, a precizat Ion Cupă, care este şi preşedinte interimar al PMP Dolj.

Deputatul Ion Cupă – președintele PMP Dolj

PMP a lansat deja, prin demersurile liderului Eugen Tomac în mediile Comisiei Europene şi ale Parlamentului European, propunerea de a fi negociate de către România fonduri speciale în viitorul Cadru Financiar Multianual pentru racordarea la gaze a tuturor gosodăriilor din România, deci şi a celor din Oltenia. „Condiţii civilizate de locuit peste tot în comunităţile noastre înseamnă în primul rând sănătate pentru români. Nu mai putem amâna racordarea tuturor cetăţenilor noştri la elementele minimale de civilizaţie modernă”, a conchis liderul PMP Eugen Tomac, care este şi europarlamentar al partidului.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ