Indiscreții de Vâlcea

0

Se redeschide pârtia de la Vidra; cu văicăreli

Domeniul  Transalpina Ski Resort de la Voineasa  se deschide  pe 31 ianuarie, ora 9, potrivit unui anunţ al Primăriei Voineasa. Între timp, primarul Gabriel Năstăsescu se plânge pe facebook că nu a nins suficient. În fine, poate dă Domnul nişte omăt până pe 31, căci tunurile de zăpadă nu par să fi acoperit toată zona schiabilă. Au fost aprobate şi tarifele pentru skipass-uri, pentru acest sezon.  Astfel, o cartelă pentru o zi va costa 110 lei, iar pentru jumătate de zi va costa 80 de lei (până la ora 14.00) sau 75 de lei (după ora 13.00). O urcare cu gondola va costa 25 de lei, iar pentru copil – 15 lei.

Bâlbâială

Într-o bâlbâială comună fără precedent, principalele partide politice nu şi-au anunţat candidaţii pentru Primăria Râmnicu Vâlcea. Singura certitudine este actualul primar, Mircia Gutău, de la Partidul Ecologist Român. PSD se va face la Râmnicu Vâlcea mai mic decât este şi, ori îl va susţine pe Mircia Gutău, ori îşi va pune un candidat născut pe lumea asta să ia bătaie de la Gutău. Se aude că pesediştii l-ar trimite la „luptă” pe actualul deputat Vasile Cocoş. Alegerea perfectă, se pricepe domnul Costi (!).  La PNL este secretomanie mare  şi toată lumea se cramponează de un sondaj în urma căruia candidatul va fi decis de însuşi Orban (ce glumă!); iar puţinele nume vehiculate au şanse foarte mici să câştige primăria. USD-Plus a intrat într-un con de umbră până şi în lumea sa virtuală. Ceilalţi nu contează. 

ALDE Vâlcea, partid mic, excluderi multe

Dat afară din ALDE Vâlcea de atât de multe ori încât a devenit greu de contabilizat, Remus Grigorescu, fost preşedinte al ALDE Râmnicu Vâlcea, a contestat în instanţă cea mai recentă decizie de excludere. Instanţa de fond s-a pronunţat în favoarea lui Grigorescu, hotărârea putând fi atacată cu recurs. Au mai fost daţi afară (din nou şi iarăşi) şi aşteaptă pronunţarea judecătorilor Adrian Buşu, vicepreşedinte al CJ Vâlcea, consilierul municipal Ionuţ Nuică, precum şi consilierul judeţean Ion Neamu. Practic, 50% din partid. Artizanul excluderilor este Dumitru Lovin, liderul ALDE Vâlcea. Care, dacă tot a fost fotbalist, pare  că şi-a propus să joace miuţa singur în curticică.  

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ