Deputat Alexandra Presură: „Guvernul liberal taie toate măsurile pozitive adoptate pentru români în ultimii trei ani”

0

Ultimele trei luni au adus românilor doar dezamăgire şi austeritate! Guvernul liberal şi-a făcut un scop din a distruge orice măsură pozitivă adoptată în ultimii trei ani de PSD completând scenariul cu măsuri de austeritate şi împrumuturi exorbitante.
„Am asistat în ultima perioadă la o guvernare dezastru, ministrul de Finanţe al României joacă un joc periculos cu banii cetăţenilor reuşind să facă în câteva luni împrumuturi de peste 15 miliarde de lei, cu dobânzi duble, chiar triple, faţă de alte state din Uniunea Europeană.
Unde sunt aceşti bani? Ne întrebăm şi noi! Bugetul pe anul 2020 a fost bugetul care a „strâns cureaua” la ministere importante precum Ministerul Sănătăţii, Educaţiei şi Dezvoltării. PNL a venit cu o viziune austeră în ceea ce priveşte veniturile românilor considerând eliminarea salariului minim ca o opţiune ce merită discutată, creşterea pensiilor calculată pe sistemul „să vedem dacă sunt bani”, iar dublarea alocaţiilor pentru copii amânată fără termen.
Consider că toate acestea reprezintă acţiuni extrem de grave şi iresponsabile. Guvernul PNL urmăreşte distrugerea sistemului public de pensii şi neaplicarea majorării pensiilor prevăzute de noua lege. Miniştrii noului guvern şi liderii PNL se întrec în declaraţii care induc panică în rândul populaţiei. Mai nou, aruncă în spaţiul public propuneri aberante precum creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani în condiţiile în care media de vârstă în România este mai mică decât în alte ţări europene”, a declarat deputatul PSD Alexandra Presură.

Măsuri anti-români pentru toate categoriile sociale

„Drepturile românilor nu sunt negociabile şi de aceea noi, PSD,  vom lupta pentru respectarea lor! Mă întreb totuşi ce rău le-au făcut românii celor de la PNL încât să fie împotriva acestei ţări. Guvernul PNL a decis reducerea alocărilor bugetare pentru obiectivele de infrastructură rutieră, au fost închise procedurile pentru demararea investiţiilor la mai multe autostrăzi, a fost sistată achiziţionarea a 66 de tramvaie care ar fi dus la decongestionarea traficului în marile oraşe, cel mai important program de investiţii pentru dezvoltarea comunităţilor locale a fost oprit, ni se propune însă să circulăm pe drumuri forestiere şi să muncim până la 70 de ani, dar să cotizăm mai mult la Pilonul II de pensii. Profesorii nu au scăpat nici ei de “foarfeca” PNL pentru că nu vor mai primi bani în plus de la 1 septembrie, deşi aceste drepturi au fost câştigate prin lege. Iar mai nou, primesc şi tinerii o lovitură prin programul Prima Casă, care nu mai primeşte finanţarea necesară. Guvernul PSD a încercat prin toate măsurile luate să îi ţină pe tineri în ţară, iar acum deciziile luate de Guvernul Orban nu fac altceva decât să îi determine pe tineri să plece.
Şi pentru că încălcarea drepturilor românilor nu este suficientă pentru Guvernul PNL, acesta doreşte să încalce şi legea prin asumarea răspunderii pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin, deşi recomandarea forurilor europene este contrară. PNL are ca scop declanşarea alegerilor anticipate pentru a nu fi taxat de electorat după toate măsurile austere care vor produce efecte. PNL şi-a dorit să fie la guvernare doar pentru a face un joc politic meschin, iar acum nu ştie cum să mai scape de această responsabilitate!”, a mai spus deputatul PSD Alexandra Presură.

Deputat Alexandra Presură, Circumscripţia nr. 17, Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ