Susţin eliminarea subvenţiilor de la stat pentru partidele politice

0

Criza de resurse de care vorbeşte toată lumea trebuie tratată cu măsuri punctuale, concrete. Nu cu retorici goale şi nici cu acţiuni politice-surogat. Din punctul nostru de vedere, al celor de la PMP, subvenţiile anuale alocate partidelor politice reprezintă o risipă care trebuie stopată.
Vom propune în această sesiune parlamentară o iniţiativă legislativă prin care cerem eliminarea subvenţiilor alocate partidelor politice. Cu banii care se acordă în prezent, de la stat, partidelor politice – cca 250 milioane de lei, din care PSD încasează mai mult de jumătate, adică 143,7 milioane lei – se pot finanţa anumite proiecte publice care să îmbunătăţească cu adevărat viaţa oamenilor.
PMP este dispus, în aceste condiţii, să renunţe la subvenţia anuală de 9,3 milioane de lei.
Partidele politice sunt asociaţii de drept privat, prin urmare finanţarea ar trebui să fie una privată, clar reglementată de lege.
Campaniile electorale nu vor fi deloc afectate, întrucât toţi cei care candidează din partea partidelor au posibilitatea să deconteze sumele-contribuţii electorale, dacă aceste sume de bani sunt cheltuite în conformitate cu prevederile legale.
Consider că este incorect şi neproductiv ca statul să aloce atât de mulţi bani pentru activitatea partidelor politice. De asemenea, este un lucru de nepermis ca partide care n-au participat la alegeri, dar există în Parlament ca urmare a unor jocuri de culise, iar nu în baza unui vot popular, să beneficieze de astfel de subvenţii.
Este o măsură care va genera o economie la bugetul de stat, iar PMP este preocupat în continuare să propună şi alte măsuri concrete prin care banii publici să nu mai fie aruncaţi pe fereastră, ci să fie cheltuiţi în folosul românilor.

Deputatul Ion Cupă – președintele PMP Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ