Exclusiv: Imagini șocante din Wuhan, punctul de plecare al coronavirusului

0

Orașul Wuhan, din provincia chineză Hubei, considerat punctul de plecare al coronavirusului care ucis deja 41 de persoane, alte 1.300 de cazuri fiind confirmate în multe țări de pe glob, a fost izolat de autorități. Indiscret în Oltenia a intrat în posesia unor imagini filmate chiar în focarul maladiei respiratorii, în care se poate vedea cum Wuhan, localitate cu o populație de peste 3 ori mai mare decât Bucureștiul, s-a transformat într-un oraș-fantomă. În videoclip se văd trotuare goale, magazine închise, iar pe străzi aproape că nu circulă nicio mașină.
Cele câteva supermarketuri care încă mai funcționează au rafturile goale. Cei peste 11 miloande de locuitori sunt sfătuiți să rămână închiși în case, toate puntele de intare/ieșire din oraș: aeroporturi, gări, străzi etc., de asemenea, închise.
Sunt imagini șocante, care i-au făcut pe mulți specialiști să creadă că situația reală a îmbolnăvirilor este mult mai gravă decât susțin autoritățile chineze, izolarea unor orașe populate de zeci de milioane de locuitori fiind o măsură fără precedent.

Numărul deceselor provocate de coronavirusul chinez a sărit sâmbătă de la 26 la 41, autoritățile de la Beijing luând măsuri de limitare a călătoriilor populației și anulând multe adunări publice.  La nivel global au fost confirmate peste 1.300 de cazuri, iar autoritățile sanitare din toată lumea încearcă să prevină o pandemie.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ