Protest: Judecătorii Tribunalului Vâlcea întrerup judecarea proceselor

Nemulţumiţi de anunţul eliminării pensiilor de serviciu, judecătorii Tribunalului Vâlcea au hotărât că, începând din 22 ianuarie a.c., nu vor mai soluţiona cauzele aflate pe rolul instanţelor, cu excepţia celor de urgenţă. De asemenea, au anunţat că vor boicota alegerile locale şi parlamentare din acest an. Deciziile au fost luate în unanimitate în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Vâlcea, care s-a desfăşurat în data de 21 ianuarie 2020.

0

„Cu unanimitate, adoptă punctul de vedere împotriva abrogării dispoziţiilor legale care consacră pensia de serviciu, din perspectiva încălcării independenţei şi afectării statutului constituţional al judecătorilor. Punct de vedere (se va formula – n.r.) referitor la necesitatea menţinerii pensiilor de serviciu ale magistraţilor ca o componentă a independenţei justiţiei, garanţie a statului de drept (…). Cu unanimitate, se declară împotriva abrogării dispoziţiilor legale care reglementează pensia de serviciu, a personalului auxiliar de specialitate din instanţe şi parchete şi sprijină demersurile şi formele de protest ale acestei categorii” (…). Cu unanimitate, hotărăşte reluarea formei de protest adoptată prin hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor nr.5 din 18 decembrie 2019, începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la retragerea sau respingerea propunerii legislative, respectiv nesoluţionarea cauzelor, cu excepţia celor urgente (…)”, se mai arată în Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Vâlcea.

Care sunt cauzele de urgenţă pe care le vor judeca magistraţii, aici:

http://portal.just.ro/90/SiteAssets/SitePages/acasa_default/Hotararea%20nr.%202%20a%20Adunarii%20Generale%20-%20Tribunal%20Valcea,%2021.01.2020.pdf

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ