Fariseismul clasei politice naşte purcăreşti

0

Ipocrizia dusă la extrem a clasei politice româneşti din ultimii cincisprezece ani naşte „monştri“ administrativi pe meleagurile doljene. Ambiţia malignă cu care clamează politicienii că prefecţii numiţi de guvern devin subit apolitici permite unor personaje dăunătoare societăţii româneşti să pozeze în înalţi funcţionari publici independenţi din punct de vedere politic. În fapt, prin vechiul, dar şi noul Cod Administrativ, avem de-a face cu nişte oameni politici sadea care, de la înălţimea funcţiei pe care o capătă de multe ori independent de competenţele lor, influenţează în mod vădit viaţa politică din judeţul pe care îl conduc. Dar, totodată, pozează în „Sfinţi“ apolitici!
Este cazul şi al pseudo-prefectului de Dolj, Dan Purcărescu, funcţionar public cu apetenţă deosebită pentru „venituri“ în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dolj, ajuns peste noapte „şeful“ apolitic al judeţului la recomandarea expresă a ALDE Dolj. Deşi formal, aşa cum cere legea, „s-a dezbrăcat“ de haina politică atunci când a păşit în Palatul Administrativ, faptic şi periodic Purcărescu a încălcat vârtos legea, implicându-se în jocuri politice periculoase la nivelul judeţului Dolj. Şi nu vom vorbi aici de vizitele sale deloc rare prin sediul a ceea ce a fost, până mai ieri, ALDE Dolj. Scoatem în evidenţă implicarea sa directă în viaţa unor organizaţii politice doljene de pe ambele laturi ale eşichierului.
La începutul lunii octombrie, aşa cum Indiscret în Oltenia a publicat în exclusivitate, odată cu excluderea preşedintelui Ion Cupă de la cârma organizaţiei judeţene a ALDE, Purcărescu a luat frâiele şi s-a străduit, atât cât puterile sale politice anemice i-au permis, să reorganizeze filiala ALDE Dolj. Şi pentru a-şi dovedi servilismul care-i caracterizează întregul mandat de prefect, a ieşit în întâmpinarea unor trimişi de la Bucureşti ai ALDE, probabil pentru a le raporta magnificele sale rezultate politice. Apolitică îndeletnicire, domnule funcţionar public cu statut special!
Dar baleiajul său politic a început cu câteva luni mai devreme. A fost vorba, aşa cum a scris într-un denunţ public Andrei Marinescu, viceprimarul comunei Sălcuţa, despre un şantaj politic în toată regula: „(…) scopul invitării mele de către făptuitor (n.red. Dan Narcis Purcărescu) în luna august 2019 s-a rezumat la determinarea mea de a părăsi formaţiunea politică pe listele căreia am fost ales în funcţia de consilier local la alegerile locale din anul 2016 (…) şi de a mă înregimenta ca membru şi de a susţine o altă formaţiune politică apropiată făptuitorului (Dan Narcis Purcărescu – n.red.) şi anume Partidul Social Democrat (…)“.
Cu astfel de personaje şi cu astfel de conducători, nu mai este de mirare pentru nimeni că am ajuns acolo unde suntem! În orice ţară normală, cu o clasă politică sănătoasă din punct de vedere moral, un astfel de personaj atât de dăunător vieţii publice ar fi fost demult demis. În România însă, duplicitatea şi ipocrizia decidenţilor politici spulberă speranţele copiilor noştri de a trăi într-o societate normală!

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ