Tânărul care a dat alarma falsă cu bombă la mallurile din Rm. Vâlcea a scăpat cu o amendă

Costin Moroacă, tânărul în vârstă de 18 ani, din Dăeşti, care a dat la 112 alarmă falsă cu bombă în cele două malluri din Râmnicu Vâlcea, a fost amendat contravenţional cu 5.000 lei, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vâlcea, Cătălin Udrea. Acesta a precizat că făptaşul a fost absolvit de dosarul penal constituit pentru infracţiunea de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, deoarece Parchetul a concluzionat că nu au fost întrunite elementele constitutive ale acestei infracţiuni. Moroacă duce viaţă de om al străzii şi nu este la primul conflict cu legea.

0

„Dosarul constituit în care s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor a fost analizat la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea care a concluzionat că nu sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii ce face obiectul cercetărilor. Astfel, apelantul a fost sancţionat contravenţional cu 5.000 lei, conform Ordonanţei de Urgenţă nr.34/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă, pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.
În seara de 12 ianuarie, în urma apelului fals la 112, au fost evacuaţi 3.000 de oameni din cele două malluri din Râmnicu Vâlcea.

Anterior, furase un autobuz, un microbuz şi un taxi şi plecase la plimbare pe drumurile publice

Costin Moroacă are probleme mai vechi cu legea. În 2018 şi 2019 el a furat un autobuz, un microbuz şi un taxi şi a plecat la plimbare cu acestea pe drumurile publice, provocând şi incidente. În 2019, a fost trimis în judecată pentru furt în scop de folosinţă şi, pentru că era minor, a fost condamnat la executarea unei măsuri educative sub supravegherea unui consilier de probaţiune din cadrul Serviciului de Probaţiune Vâlcea şi a tatălui său. De asemenea, a fost obligat de instanţă să plătească daune civile unei societăţi de transport în comun.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ