Vâlcea: Scandalul din staţiunea Vârful lui Roman se înmoaie, părţile trec la deszăpezire

Staţiunea vâlceană Vârful lui Roman, inaccesibilă din cauza căderilor masive de zăpadă, se va redeschide până joi, 19 decembrie, susţine primarul din Horezu, Nicolae Sărdărescu.

0

Timp de câteva zile, Primăria Horezu, care deţine o parte din drumul de acces spre staţiune, şi obştea de moşneni care a concesionat terenurile din Vârful lui Roman nu s-au înţeles în privinţa zonei pe care trebuie să o deszăpezească fiecare. Din această cauză, Vârful lui Roman, unde se află câteva zeci de pensiuni, o mănăstire, dar şi o pârtie de schi privată şi unde zăpada este pe alocuri şi de 1,5 m, risca să rămână închisă în acest sezon.

Primarul: „Noi am început să deszăpezim porţiunea noastră de drum, cei din obşte, porţiunea lor”

„La ora actuală, se intervine cu utilaje de deszăpezire atât pe drumul de acces de 10 kilometri care aparţine Primăriei Horezu, cât şi pe porţiunea de 17 kilometri care este a obştii de moşneni. Noi, primăria, nu puteam interveni pe un drum forestier privat. Normal este ca noi să deszăpezim pe porţiunea noastră, iar obştea, pe căile de acces ce îi aparţin. În cele din urmă, i-am convins pe proprietarii obştii să intervină pe terenul lor. Până joi, 19 decembrie, vom încheia deszăpezitul, şi noi, şi ei. Dar, cei care vor să ajungă la Vârful lui Roman trebuie să ştie că atunci când e viscol nu au ce să caute în zona montană”, potrivit primarului Sărdărescu.

10 din cei 15 consilieri din CL Horezu sunt membri ai obştii

Situaţia în care se află obştea concesionară de la Vârful lui Roman este unicat în România. 10 din cei 15 consilieri din CL Horezu sunt membri ai acestei obşti. Ca atare, orice vot al lor ce are legătură cu tânăra staţiune care aparţine Primăriei Horezu înseamnă incompatibilitate şi intră sub incidenţa Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Iar încercările autorităţilor locale de a rezolva problema în mod legal s-au izbit de lege.
La ora actuală, se fac demersuri pentru înscrierea drumului de la Vârful lui Roman în categoria drumurilor judeţene, măsură ce va rezolva disputele dintre proprietari, situaţia concesionarilor şi, implicit, va oferi condiţii mai bune de deplasare spre staţiune.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ