Daruri pentru persoane asistate social din două centre

130 de persoane din două centre sociale din Măciuca şi Lungeşti au fost vizitate luni, 16 decembrie, de preoţi de la parohii din cuprinsul Protoieriei Drăgăşani. Totodată, beneficiarii celor două centre au primit daruri. Acţiunea socială a fost organizată, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, de Sectorul social filantropic al Arhiepiscopiei Râmnicului, prin implicarea financiară a Protoieriei Drăgăşani.

0

Beneficiarele acţiunii social-filantropice au fost 70 de persoane de la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihică Măciuca şi 60 de persoane vârstnice de la Centrul de îngrijire şi asistenţă Lungeşti, aflate în cuprinsul Protoieriei Drăgăşani. Dimpreună cu darurile, care au constat în cărţi de rugăciuni, iconiţe, fructe şi dulciuri, preoţii din Corul Sfântul Stelian al Protoieriei Drăgăşani le-au încântat sufletele prin transmiterea bucuriei colindelor tradiţionale.
La finalul activităţii social-filantropice, părintele protoiereu le-a vorbit despre rolul încercărilor din viaţa omului: „De cele mai multe ori, când purtăm o suferinţă sau o altă neputinţă a trupului, ne cuprinde o stare de deznădejde, însă Sfântul Efrem Sirul ne învaţă că «Dumnezeu de la omul bolnav, două lucruri cere: să mulţumească lui Dumnezeu pentru boală şi să se roage neîncetat». Numai atât. Nu cere post, nu priveghere, nu plecare de genunchi, nu culcarea pe jos, nu târzia mâncare, nu uscata mâncare, nu puţina mâncare, nu starea de toată noaptea, nu cere de la dânsul nimic, decât aceste două lucruri. De aceea, orice bolnav care crede în Hristos şi are dreapta credinţă, atât trebuie să zică: «Mulţumescu-Ţi Ţie, Doamne, că-mi dai suferinţă şi certare. Mulţumescu-Ţi Ţie, Doamne, că mă iubeşti şi mă cerţi», precum şi «Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul». Acestea se cer de la tot sufletul, fie bolnav, fie sănătos, dar de la bolnav numaidecât. Că Dumnezeu ştie că trupul se smereşte prin boală şi nu mai trebuie să-l înfrânezi cu postul, cu asprimea, cu cutare; deja trupul este smerit, mai mult decât puterea lui de suferinţă. Şi de aceea se cere osteneala duhului, rugăciunea. De la aceasta nu-i scutit nimeni până la ultima suflare”, a spus părintele protoiereu Daniel Bîrneaţă.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ