Ultima şedinţă din acest an a CJ Dolj, ultimii bani de astupat găuri din drumuri şi bugete

Aleşii judeţeni dau „ordinul de împrăştiere” a fondurilor la ultima rectificare bugetară: bani pentru serviciile de evidenţă a persoanelor şi pentru plombarea drumurilor judeţene. Administraţia judeţeană mai face de petrecanie şi fondului de rezervă bugetară, pentru a veni în sprijinul unor comune intrate în impas.

0

Şedinţa ordinară din această lună a Consiliului Judeţean este programată pentru data de 12 decembrie, plenul CJ Dolj fiind chemat să-şi dea votul pe proiectele aflate pe ordinea de zi. Printre acestea, cele mai importante au în vedere rectificarea bugetului judeţean, ultima din seria acestui an. Programul „Laptele şi cornul” devine „Buletinul şi asfaltul”, după modul de direcţionare a efortului bugetar pe final de an, economiile înregistrate la programul pentru şcoli fiind direcţionate către serviciul de evidenţă a populaţiei şi către Societatea Judeţeană de Drumuri şi Poduri. Astfel, potrivit proiectului aflat pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu judeţean, suma de 5,4 milioane de lei a fost economisită de la aplicarea programului pentru şcoli, aceasta urmând a fi redistribuită către alte nevoi ale unităţilor bugetare din subordinea Consiliului Judeţean: respectiv şcolile pentru copii cu nevoi speciale – 1,3 milioane de lei şi serviciile comunitare de evidenţă a persoanelor, spre care merge restul sumei.

Bani pentru plombele de iarnă la SCLDP

Potrivit raportului întocmit de funcţionarii CJ Dolj, cheltuielile salariale ale administraţiei judeţene nu au atins aşteptările de la început de an, aşa cum au fost ele evidenţiate în buget, suma de 600.000 de lei fiind disponibilizată de la acest capitol. O sumă aproape comparabilă merge în schimb la una dintre societăţile CJ Dolj rămase în pană de bani, peste 500.000 de lei fiind puse la dispoziţia SCLDP Dolj pentru „lucrări de întreţinere, reparaţii şi pregătirea pentru iarnă a drumurilor judeţene”.

Fondul de rezervă bugetară merge la ţară

La ultima şedinţă din acest an a Consiliului Judeţean, aleşii dau gata şi fondul de rezervă bugetară al administraţiei judeţene. Respectivul fond, stabilit iniţial la 396.000 de lei şi umflat ulterior cu încă 523.000 de lei este distribuit acum în teritoriu în proporţie de aproape 90 la sută. Mai precis, din totalul de 919.000 de lei, 810.000 de lei vor fi distribuite unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţ, care au urgentă nevoie de bani, „având în vedere apariţia unor situaţii urgente şi neprevăzute apărute pe parcursul exerciţiului bugetar, la solicitarea primarilor acestor unităţi”. Documentaţia ataşată dosarului de şedinţă al CJ Dolj nu dă date suplimentare despre unităţile administrative aflate în nevoie şi despre ce fel de situaţii „urgente şi neprevăzute” le-au luat în surprindere în 2019, dar sunt şanse să fie vorba despre „tradiţionala” întregire a fondurilor de salarii la primăriile de comună, urgenţe cu care bugetul CJ se confruntă an de an.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ