Președintele PNL Dolj îşi critică adversarii politici pentru ilegalităţile comise în ultimele săptămâni
Ştefan Stoica: Am asistat la cea mai murdară campanie electorală făcută de PSD

Ca urmare a scandalului din primul tur de alegeri de la una dintre secțiile de votare din comuna Pleșoi, unde președintele secției și locțiitorul său au fost acuzați că încurajează fraudarea votului, și a sesizărilor făcute de PNL Dolj, Biroul Electoral Județean a dispus înlocuirea de urgență a celor două persoane.

0

Președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, a anunțat vineri dimineața că Biroul Electoral Județean i-a înlocuit pe președintele secției de votare din comuna Pleșoi și pe locțiitorul acestuia, ca urmare a neregulilor înregistrate la alegerile din primul tur la această secție. După ce mai mulți indivizi au fost filmați în timp ce intrau în cabina de vot alături de persoane în vârstă, PNL Dolj a depus mai multe plângeri, printre care una chiar la IPJ Dolj. Demersurile nu au trecut neobservate și joi – 21 noiembrie, Biroul Electoral Județean a luat o hotărâre cu privire la aceste nereguli. „Au trecut două săptămâni de la primul tur de scrutin, două săptămâni în care am asistat la cea mai murdară campanie electorală pe care PSD a făcut-o din 2000 până acum, când Iliescu și Năstase și-au bătut joc de voturile românilor… Avem documente de la Biroul Electoral Județean care confirmă că în comuna Pleșoi, președintele și locțiitorul secției de vot au permis fraudarea votului. Au lăsat mai mulți cetățeni sau oameni care puteau influența procesul de votare să intre în cabine cu oameni în vârstă. Decizia de ieri după amiază a BEJ fost clară: înlocuire de urgență a celor două persoane. Am depus și filmulețe doveditoare și o plângere penală la IPJ Dolj!”, a declarat Ștefan Stoica.
Totodată, președintele PNL Dolj a amintit că, în urma unei sesizări făcută de conducerea PNL Dolj, Biroul Electoral Județean a interzis distribuirea de către PSD a mai multor materiale cu scopul de a influența votul de duminică și chiar a solicitat ISJ Dolj să facă demersurile necesare pentru stopa acest fenomen. „În acestă campanie electorală, PSD a distribuit în cutiile poştale, pentru că pe stradă nu au avut curaj să iasă, nişte ziare şi flyere în care mint cu neruşinare că PNL şi preşedintele Iohannis vor tăia pensii, vor tăia salarii, vor închide spitale, nu vor face investiţii publice şi multe altele. O campanie de tip fake-news pe care PSD a dus-o în tot judeţul Dolj şi, probabil, şi prin alte zone. BEJ Dolj a interzis aceste materiale, 1,5 milioane de ziare şi 2,7 milioane de broşuri. a sesizat IPS Dolj şi le solicită în mod clar să ia măsuri administrative necesare. S-a confirmat astfel ceea ce am spus noi şi anume că PSD a dus o campanie murdară îndreptată împotriva unei pături vulnerabile, pensionarii, minţindu-i că PNL le va tăia pensiile. Atât PNL, cât şi preşedintele Iohannis, dar şi primul-ministru Ludovic Orban au ieşit public şi au spus că nu se vor tăia pensiile. Pensii au tăiat cei de la PSD pentru că inflaţia a crescut în România, iar coşul zilnic este din ce în ce mai mic pentru pensionari“, a precizat preşedintele PNL Dolj, care a menţionat că, deşi social-democraţii au distribuit aceste materiale, nici ziarele şi nici flyerele nu erau asumate de către PSD, o încălcare flagrantă a legii.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ