Cardul de bibliotecă

Biblioteca Aman este cel mai important furnizor de formare și informare din întreaga regiune Oltenia. Sutele de mii de cărți și documente aflate în fondurile proprii, filmele, jocurile și cd-urile cu muzică se constituie într-o colecție bogată și variată de care beneficiază, indiferent de vârstă, toți posesorii de card (permis) de bibliotecă. Așa stând lucrurile, de ce să nu alegi să participi la cât mai multe dintre activitățile organizate de bibliotecă? Nu sunt deloc puține și sunt toate gratuite. Cursuri de limbi străine, cursuri IT, cluburi de lectură, ateliere de desen, hand-made sau pictură pe față, vernisaje, lansări de carte, conferințe și mese rotunde, workshop-uri de dezvoltare personală și teatru amator, pe toate le găsești la bibliotecă.

0

De ce să am propriul card de bibliotecă?
Cardul de bibliotecă îți oferă posibilitatea de a accesa toate cărțile pe care ți le dorești, inclusiv cele care nu se mai găsesc în librării. Cărțile pot fi căutate în catalogul on-line, disponibil la adresa www.aman.ro. De asemenea, în cazul în care nu reușești să identifici cărțile căutate în colecțiile noastre, ne poți avansa sugestii de achiziție, biblioteca depunând toate eforturile în vederea completării permanente a titlurilor. Alături de sediul principal, situat în centrul municipiului Craiova, Biblioteca Aman dispune de 4 filiale în cartierele Craiovița, Rovine, Brazdă și Valea Roșie. Cu siguranță cel puțin una se găsește în apropierea casei tale. Peste 600 de mii de cărți sunt disponibile la bibliotecă la doar un „card distanță”. Fie că vorbim despre activitățile desfășurate în sala de lectură, fie despre consultarea cărților la domiciliu, cardul de bibliotecă face posibil accesul la toate fondurile existente la nivelul bibliotecii.
Biblioteca are în componența sa și spații special amenajate unde copiii se pot juca, pot învăța sau participa la activități de grup. Unde mai pui faptul că special pentru ei se desfășoară, de mai bine de 10 ani, două activități maraton: „Cărticica pentru prichindei și copii mai măricei” și „Biblioteca din Vacanță”, prima desfășurându-se de-a lungul anului școlar, iar cea de-a doua în timpul vacanței de vară.
Posesorii de permis au acces la sălile de lectură, la calculatoarele pentru public și, evident, la internet wi-fi. Bibliotecarii pot fi solicitați pentru orice problemă legată de eventuale recomandări de carte sau bibliografii. Permisul se eliberează atât la sediul central, cât și în oricare dintre cele patru filiale, fiind valabil în toate spațiile bibliotecii. Foarte important, deși organizarea tuturor serviciilor pe care le implementează Biblioteca Aman implică anumite costuri – achizițiile de carte și documente presupun cheltuieli constante – activitățile la care pot participa posesorii de permis de bibliotecă sunt absolut GRATUITE!

Cum îmi fac card la Biblioteca Aman?
Pentru eliberarea unui permis de bibliotecă este necesară parcurgerea unor pași simpli și complementari:
1. Pentru împrumutarea cărților solicitate de la departamentele de Împrumut Adulți și Copii, viitorul posesor de permis trebuie să se prezinte personal cu două documente la departamentul de la care solicită împrumutul: Buletinul/Cartea de Identitate și Adeverința de venit. Operațiunea este gratuită și nu presupune nicio altă formalitate suplimentară. După realizarea unei fotografii, permisul se eliberează pe loc.
2. Pentru consultarea cărților, documentelor și ziarelor în cadrul sălilor de lectură ale Bibliotecii, singurul document necesar este Buletinul/Cartea de identitate. Operațiunea de eliberare a permisului este, de asemenea, gratuită. După realizarea fotografiei permisul fiind eliberat pe loc.

Câte cărți pot împrumuta simultan și pentru ce perioadă?
Fiecare posesor de permis de bibliotecă poate împrumuta maxim 4 cărți pentru nu mai puțin de 14 zile calendaristice. Pentru prelungirea termenului de împrumut se impune anunțarea bibliotecarului din secție.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ