Licitaţia cu repetiţie organizată de administraţia judeţeană a ajuns la final, comisia alcătuită la nivelul CJ Dolj desemnând ofertantul câştigător în urmă cu puţină vreme. Este vorba de firma Domarcons, singura care s-a prezentat cu ofertă la procedura de atribuire simplificată demarată în vară de mai-marii judeţului. CJ Dolj a scos la licitaţie la pachet, în luna august, atât lucrările de proiectare şi alcătuire a documentaţiei tehnice, cât şi lucrările de execuţie pentru amenajarea incintei SCJU. Valoarea estimată a contractului era fixată la 9.729.307,70 lei, fără TVA, suma fiind defalcată pe capitole: servicii de proiectare – 279.310,27 lei fără TVA; execuţie lucrări – 9.310.342,30 lei fără TVA, asistenţă tehnică pe perioada derulării proiectului – 139.655,13 lei fără TVA. Firma declarată câştigătoare în lipsa concurenţei şi-a adjudecat contractul pus la bătaie de CJ Dolj cu o ofertă cu ceva mai mult de 30.000 de lei mai mică decât valoarea estimată de CJ, respectiv de 9.692.696 lei.

Un an pentru reamenajarea incintei

Contractul a fost semnat în data de 18 noiembrie, potrivit datelor publicate în sistemul electronic de achiziţii publice, proiectul având termen de finalizare de 12 luni calendaristice. Perioada de execuţie este împărţită în două: patru luni pentru întocmirea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic, obţinerea avizelor şi autorizaţiilor necesare, precum şi opt luni destinate realizării lucrărilor efective. Potrivit caietului de sarcini întocmit de funcţionarii CJ Dolj, se propune realizarea următoarelor: sistem rutier pentru platformă parcări (existente + extindere), alei carosabile şi pietonale, sistem de iluminat parcări, alei carosabile şi pietonale, balizaj, sistem de supraveghere video, împrejmuire, sistem de evacuare ape pluviale, trasarea/montarea elementelor de siguranţa circulaţiei, sistem automat de parcare cu bariere, amenajare spaţii verzi, iluminat arhitectural clădire, montare/amplasare elemente de mobilier urban.

700 de locuri de parcare la SCJU

Suprafaţa alocată derulării contractului este una de ceva mai mult de 4 hectare. Aproximativ o treime, respectiv 14.000 de metri pătraţi, va fi rezervată amenajării de parcări. Mai precis este vorba despre parcările deja existente, amenajate pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 de metri pătraţi, care vor fi reabilitate şi de o suprafaţă suplimentară de aproximativ 9.000 de metri pătraţi, pe care vor fi amenajate parcări noi. Potrivit caietului de sarcini publicat de CJ Dolj, va rezulta un total de peste 700 de locuri de parcare, de care ar urma să beneficieze aproximativ 5.000 de persoane zilnic, acest număr incluzând şi pe cei 3.500 de angajaţi ai SCJU. În plus, potrivit prevederilor caietului de sarcini, în faza de proiectare se va studia şi posibilitatea realizării în incintă a unei parcări supraterane supraetajate. Alţi 13.000 de metri pătraţi sunt ocupaţi de alei şi drumuri de acces care vor fi reabilitate, suprafaţă aproximativ egală cu cea care va fi reamenajată ca zonă verde.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ