Din data de 28 noiembrie 2019
Teatrele Colibri Craiova şi ACT Bucureşti, împreună într-o nouă stagiune!

Teatrul pentru copii şi tineret Colibri Craiova deschide o nouă stagiune cu spectacole montate de Teatrul ACT Bucureşti, stagiune care se adresează publicului tânăr şi adult.

0

Stagiunea Colibri.ACTul 4 va începe joi, 28 noiembrie 2019, cu o recentă premieră a Teatrului ACT, „Nu regret nimic“, şi va continua în decembrie cu „Moş Nichifor“, spectacol prezentat pentru prima dată la Craiova, în februarie, pe scena Teatrului Colibri, care s-a jucat anul acesta şi în cadrul Festivalului Naţional de Teatru. Astfel, joi, 28 noiembrie 2019, la ora 19:00, este programat spectacolul „Nu regret nimic“, de Székely Csaba, regia Eugen Gyemant, scenografia Maria Nicola, cu actorii: Irina Antonie, Lucian Iftime, Dan Rădulescu. Spectacolul se adresează unui public de peste 16 ani.
„Textul lui Székely Csaba este incredibil de viu, îmbibat de umorul negru care a devenit deja un brand personal al dramaturgiei sale. O poveste care aminteşte de Leon al lui Luc Besson pune faţă în faţă personaje pe cât de întunecate, pe atât de pline de o culoare ca de benzi desenate. Pornind de la o temă politică, textul coboară în dedesubturile psihologiei criminale pentru a descoperi povestea torturilor comuniste din perspectiva torţionarului. Spectacolul va combina nostalgia anilor `90 cu universul desenelor animate japoneze pentru a transmite aura de familiaritate şi fantastic pe care o exercită asupra noastră ororile despre care ştim atât de multe şi în acelaşi timp, atât de puţin. Dar performanţa cea mai mare va fi să facem din nişte monştri, fiinţe tridimensionale pe care să le putem nu doar înţelege, ci poate chiar iubi puţin”, a declarat regizorul Eugen Gyemant.
Cel de-al doilea spectacol al Stagiunii Colibri.ACTul 4 poate fi văzut joi, 12 decembrie, la ora 19:00. Este vorba despre producţia „Moş Nichifor“, după „Moş Nichifor Coţcariul“ de Ion Creangă, cu Marcel Iureş şi Ruxandra Maniu, regia Alexandru Dabija, costume Manuela Pungan. Spectacolul nu este recomandat persoanelor cu vârsta sub 12 ani!
Aceasta este cea de-a şasea stagiune din cadrul parteneriatului Teatrului Colibri Craiova cu Teatrul ACT Bucureşti, început la finele anului 2014, sub genericul Colibri într-un ACT, cu spectacolul „Absolut!“ după Ivan Turbincă de Ion Creangă, cu Marcel Iureş, în regia lui Alexandru Dabija. Spectacolele ACT s-au jucat în premieră la Craiova, Teatrul Colibri fiind singurul din ţară cu microstagiune constantă a instituţiei bucureştene.

Biletele pentru aceste spectacole s-au pus deja în vânzare la Agenţia Teatrului Colibri şi se pot procura de luni până sâmbătă, între orele 10:00 – 19:00, iar duminica, în intervalul 10:00 – 13:00. Preţ bilet: 20 lei/pers.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ