Râmnicu Vâlcea: Predai cinci litri de ulei uzat, primeşti doi litri de ulei proaspăt

Primăria Râmnicu Vâlcea a demarat un program pentru colectarea uleiului alimentar uzat cu scopul de a preveni obturarea canalizării din oraş şi de a proteja mediul. Potrivit primarului Mircia Gutău, la cinci litri de ulei uzat predat la punctele special amenajate, vor fi daţi la schimb doi litri de ulei proaspăt.

0

Primarul Gutău a declarat că ideea colectării uleiului uzat i-a fost furnizată de un cetăţean în timpul unei dezbateri publice. Conform edilului, municipalitatea a încheiat deja un parteneriat cu o firmă de profil din ţară şi a achiziţionat într-o primă etapă 1.000 de bidoane de câte cinci litri care vor fi distribuite celor care doresc să colecteze uleiul uzat.
„Peste 90% dintre consumatori aruncă uleiul folosit în chiuvetă şi blochează instalaţiile de scurgere. Am luat legătura cu o firmă şi am încheiat deja un parteneriat. Astfel, la cinci litri de ulei consumat, care trebuie trecut prin sită, cei interesaţi se prezintă la Carrefour şi vor primi doi litri de ulei proaspăt”.
Gutău a mai spus că iniţiativa a avut succes din primele zile. „Deja, foarte mulţi oameni au venit după bidoane. Noi am cumpărat pentru prima etapă 1.000 de bidoane de cinci litri, şi deja le împărţim celor care doresc”, a spus Gutău.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ