Pentru judeţ ciumă, pentru familie mumă!
Prefectul Purcărescu şi-a pus familia la adăpostul unor instituţii publice doljene

0

Cutremurul politic de la sfârşitul săptămânii trecute, atunci când cabinetul social-democrat condus de premierul Viorica Dăncilă a picat în urma moţiunii de cenzură a opoziţiei, în fruntea căreia s-au aflat liberalii, este pe cale să-l „măture“ şi pe cel mai slab prefect pe care judeţul Dolj l-a avut în epoca post-decembristă. Dan Purcărescu, cel care spera să îşi păstreze postul şi după ce ALDE a părăsit coaliţia de guvernare, va fi, cel mai probabil, prima mutare pe care viitorul guvern liberal o va face, iar criteriile care vor sta la baza acestei schimbări vor fi, cu siguranţă, unele obiective având în vedere (in)activitatea înaltului funcţionar public doljean. Până când va fi tras pe linie moartă de viitorul cabinet, cred că a sosit momentul să dezvăluim opiniei publice doljene şi un alt aspect al „domniei“ stimabilului Purcărescu peste judeţul Dolj.
Cu toţii, cetăţeni mai importanţi sau mai puţin importanţi ai judeţului, ne dorim binele familiei noastre. Totuşi, puţini dintre noi ne putem mândri că am reuşit ceea ce a realizat actualul prefect pentru familia sa în ultimii doi ani. Spre exemplu, doamna Purcărescu, printr-o stranie coincidenţă, taman pe perioada mandatului soţului său, a reuşit performanţa de a-şi găsi o slujbă bine plătită la stat după ani buni petrecuţi în bătătura Uzinei Ford. Evident, pe criterii de competenţă, ea a prins un post călduţ în cadrul Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, la birourile de la Dolj. Acum, nu putem preciza cu exactitate care este diferenţa dintre cele două salarii, dar cu siguranţă putem spune că, decât cu ochii americanului în ceafa ta, mai bine funcţionar într-o instituţie aflată sub controlul soţului tău. Inutil să mai precizăm că angajarea doamnei Purcărescu a fost una perfect legală, cu concurs şi tot tacâmul de proceduri prevăzute de lege, însă, sincer, nu băgăm mâna în foc discreţia în ceea ce priveşte întocmirea subiectelor de concurs.
Dacă aceasta ar fi singura mutare spectaculoasă a familie perfectului, mai că l-am înţelege pe om, însă calitatea sa de agent al Forţelor de Muncă şi-a făcut simţită prezenţa şi în cazul ginerelui. Din neant şi peste noapte, tânărul soţ al fiicei domnului prefect şi-a găsit un loc de muncă sub aceeaşi umbrelă a statului român. În baza unui concurs, probabil la fel de complicat ca al doamnei prefect, şi acesta a primit un job în cadrul Primăriei Craiova, că doar nu degeaba bugetarilor le-au fost mărite semnificativ salariile în ultimii ani. În aceste condiţii, având în vedere puţinele zile pe care le mai are de petrecut în fruntea judeţului, ne întrebăm cine e persoana din familia Purcărescu care mai are nevoie de o slujbă la stat?

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ