Spitalul Regional de Urgenţă Craiova, un pas mai aproape de realitate

Ministerul Sănătăţii a anunţat la începutul acestei săptămâni că indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii “Spitalul Regional de Urgenţă Craiova“ au fost avizaţi de către Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional. Conform proiectului, mult aşteptatul spital va avea o suprafaţă desfăşurată de 165.256 mp, un număr de peste 800 de paturi, valoarea totală a lucrărilor trecând de peste 2,85 de miliarde de lei.

0

Unitatea sanitară, care va deţine 19 săli de operaţie, va dispune şi de un Centru de Tratament pentru Cancer pentru Regiunea S-V, dotat cu echipament adecvat, ce va funcţiona într-o clădire separată, unită de corpul principal al spitalului, printr-un coridor, la nivelul primului etaj.
„La fel ca la Cluj şi Iaşi, Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din regiune. Va fi dotat cu echipamente şi aparatură de cea mai înaltă performanţă pentru servicii de calitate de prevenire, de diagnostic şi terapeutice. În 18 octombrie se va emite acordul de mediu pentru această unitate“, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.
Conform unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii „noul SRU va fi construit, în premieră, în jurul unui concept organizaţional de specialităţi medicale grupate în centre. Modelul de funcţionare se bazează pe compartimentele/centrele clinice care cuprind grupuri compatibile de pacienţi şi specialităţi medicale, reflectând necesitatea unei relaţii de lucru strânse în furnizarea asistenţei acute şi de urgenţă secundară şi terţiară:
• Centrul pentru cap şi gât cuprinzând specialităţi de neurologie, neurochirurgie, oftalmologie, ORL, chirurgie maxilofacială;
• Centrul toracic cuprinzând pulmonologia, cardiologia, chirurgia toracică, chirurgia cardiovasculară;
• Centrul abdominal cuprinzând gastroenterologie, nefrologie, urologie, chirurgie generală;
• Centrul pentru articulaţii, coloană vertebrală şi traumă cuprinzând ortopedie & traumatologie, chirurgie plastică, arsuri, chirurgie vasculară;
• Centrul de medicină internă cuprinzând dermatologie, reumatologie, boli metabolice şi endocrinologie, imunologie, hematologie;
• Centrul pentru mamă şi copil cuprinzând ginecologie, obstetrică, pediatrie şi chirurgie pediatrică, neonatologie;
• Radioterapie şi oncologie (cu departament pediatric), inclusiv radioterapie, chimioterapie şi medicină nucleară.
Spitalul va fi construit pe 7 niveluri, va avea 1.195 locuri de parcare şi un heliport H-3 cu cerinţele sale operaţionale specifice.
Clădirea va oferi anumite posibilităţi de flexibilitate pentru schimbarea utilizării paturilor sau adaptarea facilităţilor interne atunci când o parte a internărilor continue vor putea fi evitate şi transformate în spitalizări de zi sau îngrijiri medicale în ambulatoriu“.

Spitalul Regional de Urgenţă Craiova este una dintre promisiunile importante ale social-democraţilor doljeni, alături de drumul expres Craiova – Piteşti. Deşi construcţia lui ar fi trebuit să înceapă deja de mai bine de doi ani, acest proiect, la fel ca drumul expres, s-a lovit de numeroase piedici, de la găsirea unei locaţii adecvate şi până la identificarea surselor de finanţare. Însă, dincolo de această întârziere, cel mai important aspect este că Spitalul Regional de Urgenţă Craiova a mai trecut un hop şi este acum mai aproape de realitate.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ