Ford lansează producţia noului Puma, primul vehicul hibrid construit în România

Primele maşini Ford Puma au ieşit marţi - 8 octombrie de pe linia de producţie a uzinei Ford din Craiova. Dotat cu propulsor hibrid de 48 de volţi, Ford Puma este primul vehicul hibrid produs vreodată în România. Pentru lansarea acestui nou model, Ford a investit aproximativ 200 de milioane de euro la Craiova şi se află în curs de a angaja 1.700 de oameni. Uzina Ford va începe să lucreze în trei schimburi, în secţia de Operaţiuni Vehicule. Ford Puma este unul dintre cele opt noi modele electrificate ce vor fi lansate de compania americană în acest an şi unul dintre cele 17 modele ce vor fi lansate până în 2024.

0

Ford a marcat marţi începutul producţiei de serie a noului Ford Puma la uzina de ultimă generaţie din Craiova, pentru a răspunde cererii clienţilor din segmentul cu cea mai rapidă creştere din industria auto. Oferit cu tehnologia avansată de propulsie electrică EcoBoost Hybrid de 48 de volţi, noul crossover compact inspirat din gama SUV-urilor este primul vehicul hibrid fabricat în România.
Ford Puma a fost dezvăluit la sfârşitul lunii iunie a acestui an şi se alătură gamei extinse de SUV-uri şi de crossovere Ford din Europa, inclusiv Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge şi noul Explorer Plug-In Hybrid. „Noua Puma reprezintă următorul capitol din filosofia de design a Ford centrată pe om, care va consolida marca Ford în Europa în ceea ce priveşte calitatea, multitudinea de tehnologii şi plăcerea de a conduce”, a declarat Stuart Rowley, preşedintele Ford Europa, care a adăugat că „nu am nicio îndoială că Puma va avea un succes uriaş în toată Europa”.

Cel mai mare angajator privat din Oltenia
Pentru a susţine producţia noului model Puma, Ford a demarat încă de anul trecut un amplu proces de angajare a aproximativ 1.700 de oameni şi a investit aproximativ 200 de milioane de euro în uzina sa din Craiova. Ford Puma oferă nu numai eficienţă la nivelul consumului de carburant prin propulsorul mild-hybrid *, dar şi cel mai bun spaţiu de încărcare din segment. Investiţia totală a Ford la Craiova se ridică la aproximativ 1,5 miliarde euro de la preluarea uzinei în 2008.
„Sunt onorat şi mândru că împreună cu echipa noastră din Craiova suntem parte a acestui nou şi deosebit capitol reprezentat de lansarea producţiei noului Puma. Este o mare realizare pentru noi să producem aici, la Craiova, nu numai cel mai avansat vehicul din punct de vedere tehnologic fabricat vreodată în România, ci şi primul cu tehnologie hibridă integrată. Aş dori să mulţumesc tuturor angajaţilor noştri pentru toată munca lor şi pentru tot ceea ce fac zi de zi pentru compania noastră”, a declarat Ian Pearson, preşedintele Ford România.
Ford România are, în prezent, aproximativ 6.000 de angajaţi care, pentru prima dată de la preluarea uzinei din Craiova în 2008, vor fabrica în paralel două vehicule. În plus, volumele anticipate de producţie pentru modelele EcoSport şi Puma fac ca Fabrica de Asamblare Vehicule să lucreze în trei schimburi. Fabrica de Motoare de la Craiova continuă să lucreze în trei şi patru schimburi, producând mult-premiatul motor Ford de 1.0 litri EcoBoost, în variantele 95 CP, 125 CP, 125 CP mHEV şi 155 CP mHEV.

Noul Puma va fi disponibil spre vânzare la sfârşitul acestui an şi va fi comercializat pe toate pieţele europene Ford. Pe lângă tehnologia sofisticată de motorizare mild-hybrid, carismaticul Ford Puma oferă versatilitatea unui spaţiu de încărcare de 456 litri, inclusiv inovatorul Ford MegaBox. Totodată, noul model produs la Craiova vine cu tehnologii ce conferă încredere, printre care Tempomatul Adaptiv cu Oprire-Pornire (Adaptive Cruise Control with Start & Stop), Sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere (Speed Sign Recognition) şi Sistemul de centrare pe mijlocul benzii (Lane Centring). Nu în ultimul rând, noul Ford Puma prezintă caracteristici de confort premium, cum ar fi scaunele cu masaj lombar, primele de acest fel din segment.
Printre variantele distinctive se numără sportivul Puma ST-Line inspirat din gama Ford Performance şi eleganta variantă Puma Titanium X – prezentată pentru prima dată luna trecută la Salonul Auto de la Frankfurt, Germania.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ