Edilii îşi pregătesc chitanţierele pentru anul următor, când craiovenii vor putea cotiza pentru părcările rezidenţiale
4.000 de locuri de parcare, bune de scos la mezat de Primăria Craiova

Angajaţii municipalităţii au luat la pas străzile cuprinse în perimetrul delimitat în primăvară, identificând locurile de parcare existente, precum şi zonele în care ar putea fi pregătite spaţii de parcare suplimentare. Ultima numărătoare arată un număr de aproximativ 4.000 de locuri, care ar putea deveni surse de venit de anul viitor pentru primărie, la preţul de minimum 100 de lei bucata.

0

Reamintim că municipalitatea a stabilit, prin votul consilierilor locali, trei perimetre concentrice, pornind de la centrul oraşului, în care vor putea fi amenajate parcări cu plată. Asta pe lângă cele deja amenajate şi taxate de primărie în buricul târgului. Cea mai extinsă dintre zone, zona 2, care le cuprinde pe celelalte două, este delimitată, potrivit regulamentului adoptat de consilierii locali, de străzile: Brazda lui Novac – Şerban Vodă – Constantin Brâncuşi – Avram Iancu – Păltiniş -Ştefan cel Mare – Arh. Dan Nicolae – Vasile Conta – Vasile Alecsandri – Horia –Nanterre – Înfrăţirii – Împăratul Traian – Ulmului – General Dragalina – Matei Millo – Caracal – Gheorghe Chiţu – Marin Sorescu – 1 Mai – Adrian Păunescu –Ceahlăului – Lalelelor – Incintă Distrigaz – Bibescu – Tecuciului – Râului -Bulevardul Ilie Balaci – Bibescu – Câmpia Izlaz – Dumbrăveni – Iancu Jianu -Bulevardul Nicolae Titulescu – Iancu Jianu – George Enescu – Turturele – Iancu Jianu – Amaradia.

Buget provizoriu: 400.000 de lei din taxa de parcare rezidenţială

Este vorba în total de 150 de artere de circulaţie pe care municipalitatea îşi rezervă dreptul de a amenaja parcări cu plată, inclusiv parcări rezidenţiale. De menţionat că perimetrul trasat de funcţionarii primăriei reprezintă zone în care majoritatea covârşitoare a clădirilor le reprezintă casele de locuit, aglomerările de blocuri fiind evitate. Pe străzile mai sus pomenite, angajaţii municipali au identificat, cot la cot cu reprezentanţii poliţiei rutiere, un număr de aproximativ 4.000 de locuri de parcare, care ar putea deveni din 2020 parcări de reşedinţă pentru riverani, suma pe care ar conta bugetul local în acest caz fiind de minimum 400.000 de lei pe an. Asta pentru că, la această oră, suma minimă pentru taxa de parcare rezidenţială este de 100 de lei anual. Este vorba de cuantumul prevăzut în proiectul de hotărâre privind taxele şi impozitele locale pe 2020, document aflat în consultare publică încă din luna august. Vorbim de suma minimă, cea pentru zona 2, taxa crescând, odată cu apropierea de centrul oraşului, la 120 de lei pe an, pentru zona 1, respectiv 150 de lei pe an pentru zona zero. Asta dacă nu cumva se ajunge la competiţie între mai mulţi doritori ai unui loc de parcare, în acest caz cuantumul taxei urmând a fi stabilit prin licitaţie, fără plafon de preţ. „Taxa pentru parcarea de reşedinţă cu plată, pe domeniul public al municipiului, pentru utilizatorii locurilor de parcare atribuite prin repartizare directă, conform art.52 din HCL 73/2019, se stabileşte la: Zona 0 – 150 lei/an Zona 1 – 120 lei/an Zona 2 – 100 lei/an Taxa pentru parcarea de reşedinţă cu plată, pe domeniul public al municipiului, pentru utilizatorii locurilor de parcare atribuite prin procedura competiţională prevăzută la art.53 din HCL 73/2019 va fi stabilită la nivelul rezultat în urma licitaţiei locului de parcare, având ca preţ de pornire nivelul taxei stabilite la punctul 1. (3) Taxa se plăteşte anticipat în conformitate cu procedura aprobată prin HCL 31/2017 cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în proiectul de hotărâre postat pe site-ul Primăriei Craiova.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ