Raluca Turcan, prim-vicepreşedinte PNL: „Klaus Iohannis este garanţia faptului că România poate face pasul către normalitate. A folosit fiecare pârghie constituţională ca să blocheze PSD!”

0

Rep.: Sloganul de campanie al preşedintelui Klaus Iohannis este „Pentru o Românie normală”. De ce acest slogan şi ce înseamnă ”România normală?”
Raluca Turcan: Ceea ce se întâmplă acum în România este anormal, asta e ceea ce auzim de fiecare dată când stăm de vorbă cu orice cetăţean de bună credinţă. Şi toată această stare de fapt a fost cauzată doar de incompetenţa guvernului PSD. „România normală” înseamnă o Românie europeană, în care guvernul pune pe primul loc interesele şi aşteptările celor mulţi şi nu priorităţile propriei clientele. O Românie în care primează legea şi unde demnitatea umană este respectată. Unde guvernele aplică ce scrie în programul de guvernare cu care vin în alegeri şi nu impun decizii pentru infractori, spre sfidarea opiniei publice, aşa cum s-a întâmplat în ultimii 3 ani. O ţară unde nu sunt eliberaţi zeci de mii de infractori şi unde se intenţionează eliberarea marilor corupţi. O ţară unde să vezi că oamenii cinstiţi şi muncitori sunt pe primul loc în priorităţile autorităţilor şi instituţiilor publice. O ţară unde părinţii se ocupă în linişte de copii şi nu stau de veghe tot timpul ca guvernul să nu dea ordonanţe de urgenţă noaptea ca hoţii. O ţară unde poziţiile cheie sunt ocupate prin concursuri corecte, nu regizate, de tinerii cu studii, nu de rudele incompetente ale pesediştilor. O ţară unde companiile sunt încurajate, nu vânate de instituţiile de control. O ţară unde instituţiile publice au eficienţă în materie de autostrăzi, spitale, şcoli şi ordine publică şi dacă nu au, sunt făcute urgent să aibă.

Rep.:
Klaus Iohannis este astăzi garanţia faptului că România poate face pasul către normalitate?
R.T.: Preşedintele a luptat în fiecare zi a mandatului său pentru valorile noastre profunde, de oameni normali care vor să le fie bine în ţara lor. A folosit fiecare pârghie constituţională ca să blocheze politica nocivă a PSD. După alegerile prezidenţiale are nevoie de parteneri puternici cu care să lucreze. Nu de sabotori, nu de impostori. De aceea, noi credem cu tărie în parteneriatul dintre preşedintele Klaus Iohannis şi un guvern în jurul PNL pentru normalizarea şi modernizarea din temelii a României.

Rep.:
Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români. Cât de greu este să strângi peste 2.200.000 de semnături pentru susţinerea candidaturii preşedintelui Iohannis?
R.T.: A fost un efort foarte amplu al tuturor colegilor, efort care practic a funcţionat ca un test al echipei de partid în vederea alegerilor prezidenţiale. Am observat capacitatea filialelor, am identificat anumite puncte slabe, am calibrat mesajul. Pentru noi, a fost confirmarea că PNL este pregătit să intre în dispozitiv şi să câştigăm alegerile.

Rep.:
Care a fost reacţia românilor la campania de strângere de semnături?
R.T.: Preşedintele Iohannis se bucură de o largă apreciere printre oameni, am simţit acest lucru pe parcursul strângerii de semnături. Avem cel mai bun candidat, e limpede. A fost un avantaj al campaniei noastre de strângere de semnături. Cu toţii vrem o societate onestă, să fim apăraţi când ni se face o nedreptate, să trăim decent şi în siguranţă, iar garanţia pentru toate acestea este Klaus Iohannis. Felul în care a acţionat ca preşedinte, valorile, încrederea de care se bucură în plan extern, toate acestea sunt motive pentru a-l susţine. Pe de altă parte, efortul logistic şi de mobilizare al Partidului Naţional Liberal a fost unul foarte mare şi asumat cu multă seriozitate.

Rep.:
Au existat şi reacţii în care oamenii nu înţelegeau de ce sunt necesare aceste semnături pentru candidaţii la prezidenţiale. Credeţi că sunt necesare cele 200 de mii de semnături minime pentru depunerea unui dosar de candidatură la prezidenţiale?
R.T.: Da, alegerile prezidenţiale sunt pentru funcţia nr.1 în stat şi acest proces electoral trebuie să rămână unul foarte serios. Dacă nu există un astfel de plafon, nu putem face diferenţa între candidaţi legitimi, cu un sprijin popular real şi narcisişti care se autodeclară prezidenţiabili sau care sunt simple baloane de săpun umflate de diverse grupări de interese exterioare procesului politic.

Rep.:
Credeţi că există riscul ca electoratul PNL să nu se mobilizeze pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale, cel puţin, ţinând cont de sondajele de opinie care îl arată pe Klaus Iohannis câştigător detaşat al alegerilor?
R.T.: Desigur că exista un asemenea risc, însă echipele PNL din toată ţara vor avea rolul de a explica pe parcursul campaniei importanţa mobilizării impecabile din primul tur de scrutin. Din casă în casă, în fiecare cartier sau localitate, oamenii trebuie să înţeleagă de la noi cât ar câştiga fiecare român dacă nu şi-ar irosi votul şi dacă ar alege pe cineva care are şi forţa, ştiinţa şi determinarea să redea României normalitatea pe care o percepem fiecare, pe care o aşteptăm. Iar acest candidat poate fi doar Klaus Iohannis, preşedintele României.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ