Moţiunea de cenzură este un instrument democratic. Problema nu este că opoziţia (completată, iată, cu Pro-România şi cu un ALDE parţial ce pare decis fără remuşcări să-şi renege întregul parcurs din 2016 încoace) se pregăteşte să depună încă o moţiune de cenzură.
Problema este ura total nejustificată cu care liderii opoziţiei încearcă să inflameze opinia publică, etichetând acest guvern, nici mai mult, nici mai puţin, ca fiind „cel mai mare rău care i s-a întâmplat României în ultimii 30 de ani”!!!
Pot înţelege competiţia pentru putere, setea PNL -USR@Co de a ajunge la guvernare după atâtea încercări ratate în ultimii 3 ani. Dar de aici şi până a prezenta propaganda şi retorica de tip fakenews drept adevăr şi realitate, este cale lungă. Foarte lungă!
Românii nu sunt proşti. Dacă votul lor este respectat întru totul, pe întreg traseul, de la introducerea lui în urnă până la anunţarea rezultatelor finale, el va demonstra din plin acest lucru.
Personal sunt convins că dacă duminica viitoare (premergătoare depunerii moţiunii de cenzură în Parlament) s-ar face un Referendum cu întrebarea „Sunteţi de acord cu răsturnarea actualului guvern?”, o majoritate confortabilă a cetăţenilor români ar răspunde fără echivoc: „NU!”
Românii nu uită uşor ce li s-a întâmplat în 2009, 2010. Faptul că PNL – USR @co îşi pregătesc de pe acum planul de austeritate prin declaraţii care să invoce (total fals!) greaua moştenire lăsată de acest guvern ar trebui, şi sunt sigur că îi pune în gardă.
Cum naiba se face că atunci când se pregătesc ei să vină la putere apar crizele, apare imposibilitatea de a creşte salarii şi pensii. De ce din 2016 încoace s-a putut, iar odată cu venirea domniilor lor nu s-ar mai putea?!
O repet: actuala guvernare e departe de a fi perfectă. Meritul ei major este însă acela că a adus o viaţă mai bună pentru români şi a ţinut cont de cererile cetăţenilor. Şi de protestele lor, multe dintre ele justificate.
Succesul moţiunii de cenzură ar deschide calea unei instabilităţi politice de multe luni de zile. Şi a unor tensiuni sociale care tocmai s-au stins. Pe acest fundal se va derula campania prezidenţială. Vi se pare normal?!
Vi se par responsabili liderii opoziţiei făcând acest demers acum?! Fără să ţină cont cu adevărat de opinia voastră reală?!
Eu cred că această moţiune de cenzură este un demers pur politicianist, fără nicio legătură cu starea de fapt a României. Nu există o situaţie de urgenţă economică sau socială care să reclame în vreun fel răsturnarea acestui guvern. Un guvern care, în bună măsură, şi-a onorat mandatul primit de la cetăţeni.

Deputatul Ion Cupă – președintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ