Administraţia Bazinală de Apă Olt, prezentă la „Ziua de curăţenie naţională 2019”

„Pe 21 septembrie 2019, România s -a alăturat celor peste 100 de ţări care fac curăţenie în aceeaşi zi în lume, scopul fiind ecologizarea mediului înconjurător. Administraţia Bazinală de Apă Olt, prin Sistemele de Gospodărire a Apei din bazinul hidrografic Olt, a participat la «Ziua de curăţenie naţională», acţiune organizată de Ministerul Apelor şi Pădurilor în parteneriat cu Asociaţia LET’S DO IT, ROMANIA!” , a anunţat Administraţia Bazinală de Apă Olt într-un comunicat de presă.

0

„Mişcarea Let`s Do It, World!, organizatorul evenimentului World Cleanup Day, a luat naştere în 2008, atunci când Estonia a organizat prima Zi de curăţenie naţională şi a reuşit să mobilizeze 50.000 de voluntari. România este parte din reţeaua internaţională Let`s Do It World! încă de la început, fiind a patra ţară care a organizat o acţiune naţională de curăţenie. Voluntarii din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apei Vâlcea au ecologizat malurile râurilor din judeţul Vâlcea şi zone ale oraşului: malul stâng al Oltului în zona gării Turnu până la Mănăstirea Turnu; pr. Pesceana pe ambele maluri în zona Valea Caselor; pr. Putreda pe ambele maluri spre ieşirea din Drăgăşani; pr. Luncavăţ la Vaideeni pod Coman; pr. Urşani la Horezu zona piaţă şi igienizarea zonei împădurite pe bulevardul Dem Rădulescu din municipiul Rm. Vâlcea.
Şi în acest an, au fost folosite maşini din dotarea ABA Olt pentru transportul deşeurilor.
Precizăm că, la nivelul întregului bazin hidrografic Olt, angajaţii ABA prin Sistemele de Gospodărire a Apelor au participat la această acţiune de voluntariat alături de elevi, profesori, funcţionari publici şi angajaţi ai unor companii private”, se mai arată în comunicatul citat.
„Prin participarea noastră ca voluntari la această campanie de ecologizare naţională, dorim să cultivăm respectul faţă de apă, să contribuim la protejarea naturii şi refacerea ecosistemului aşa cum, de fapt, procedăm prin acţiunile permanente desfăşurate la nivel de instituţie”, a afirmat directorul Administraţiei Bazinale de Apă Olt, Ştefan Prală (foto).

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ