Ieşirea curajoasă a deputatului Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj, care a criticat public decizia conducerii centrale a partidului de a da bir cu fugiţii din coaliţia cu PSD şi de a renunţa la candidatura partidului la prezidenţiale în favoarea unei alianţe îndoielnice cu PRO România şi susţinerea lui Mircea Diaconu, i-a iritat atât de mult pe Tăriceanu şi Chiţoiu încât, zilele trecute, aceştia au decis să îl excludă din partid. În speranţa că vor reuşi să vâre pumnul în gură filialei Dolj, filială care, public, a solicitat demisia „eminenţei cenuşii“ a partidului, Daniel Chiţoiu, conducerea centrală a partidului a mers şi mai departe cu abuzurile, înscăunând-o, peste noapte, pe Mihaela Ştefan în funcţia de preşedinte al ALDE Dolj. Dincolo de faptul că doamna cu pricina a fost făcută membru al partidului „pe sub masă“, într-o filială din Bucureşti, nu cu mult timp în urmă, anvergura sa politică este absolut insignifiantă. Singura calitate a Mihaelei Ştefan este aceea că soţul său, controversatul om de afaceri Ion Vasile Ştefan, patronul din umbră al firmei Ionumi, serveşte din când în când ceaiul în biroului prefectului de Dolj, susţinut de ALDE, Dan Narcis Purcărescu, al cărui apropiat este de mulţi ani de zile. „Ne-am trezit într-o dimineaţă cu o hârtie de la conducerea centrală a partidului, în care ni se aducea la cunoştinţă faptul că noua preşedintă a ALDE Dolj este doamna Mihaela Ştefan, iar Biroul Politic Teritorial (BPT) a fost dizolvat şi numit un altul nou, până la viitoarele alegeri din filială. Nici măcar nu auzisem de această doamnă, habar nu aveam cine e. Mai apoi, întrebând în stânga şi în dreapta, am aflat că este soţia patronului de la Ionumi, un domn pe care l-am văzut de câteva ori în anii trecuţi pe aici, prin anticamera partidului, dar habar n-aveam că şi-ar fi făcut nevasta membră a partidului“, a declarat, sub protecţia anonimatului, un membru al BPT Dolj.

Intervenţia prefectului, decisivă?
Cum au ajuns măreţii Tăriceanu şi Chiţoiu să o aleagă pe anonima doamnă Ştefan este greu de precizat, însă un lucru este absolut cert. Prefectul de Dolj, Dan Narcis Purcărescu, susţinut de ALDE Dolj şi fost membru al acestui partid, este un apropiat al omului de afaceri Ioan Vasile Ştefan. Nu de puţine ori, Ştefan a fost văzut în biroul prefectului servind ceaiul de dimineaţă. În ultimul timp, Purcărescu s-a apropiat vizibil de Daniel Chiţoiu (foto) prin intermediul persoanei care l-a introdus în anticamera ALDE, Nicolae Marcu. Îndepărtarea lui Cupă de la vârful ALDE Dolj şi excluderea sa din partid, măsuri contestate în prezent de acesta în forurile statutare ale formaţiunii politice, au lăsat fotoliul de preşedinte gol, iar pentru a pune zdravăn piciorul în prag Chiţoiu s-a văzut nevoit să caute o persoană din afara organizaţiei pentru a prelua funcţia de preşedinte al filialei. Pe filiera Purcărescu, se pare că Chiţoiu a făcut cunoştinţă cu familia Ştefan, cei doi soţi fiindu-le prezentaţi într-un cadru intim în Bucureşti. Varianta aceasta ne-a fost dezvăluită de două surse complet diferite, independente una de cealaltă, ceea ce, coroborat cu faptul că sunt luni bune de când relaţiile dintre Cupă şi Purcărescu s-au răcit vizibil, ne facem să credem că implicarea prefectului în această afacere urât mirositoare este una aproape certă. Nu ar fi prima dată când prefectul jonglează cu relaţiile politice, chiar dacă funcţia şi statutul său de înalt funcţionar public nu i-o permite. Sunt de notorietate participările sale la discuţii cu liderii ALDE şi PSD în anii trecuţi, imparţialitatea sa politică fiind o legendă lipsit de orice fel de suport în realitate.

Un prefect şi găleata sa de brânză!
De departe unul dintre cei mai slabi prefecţi pe care acest judeţ i-a avut, Dan Narcis Purcărescu reprezintă imaginea funcţionarului public doljean a cărui principală calitate este obedienţa faţă de mai-marii vremii. Inventat în această funcţie de Ion Cupă, actualul prefect de Dolj este un ilustru anonim pentru majoritatea concetăţenilor săi din judeţul Dolj. Nimeni nu poate spune cu precizie un singur lucru notabil pe care domnia sa l-ar fi realizat în cei peste doi ani de „şefie“ peste judeţ. În întregul său mandat, „se poate mândri“ cu faptul că nu a organizat o singură conferinţă de presă, iar cele mai dese vizite de „lucru“ au fost făcute magazinelor din Electroputere Mall. Totodată, este deja celebră povestea conform căreia, într-una din zile, a primit din partea unui primar PSD cadou o găleată de brânză pe care a ţinut-o, pe parcursul întregii zile, sub somptuosul birou pe care îl ocupă în Prefectura Dolj. La 12, atunci când de regulă se retrage acasă să îşi facă siesta, Purcărescu ar fi fost văzut asudând din greu pe drumul spre maşina de serviciu sub greutatea găleţii de brânză.

Mari probleme penale întunecă viitorul familiei Ştefan
Patronul Ionumi SRL, Ion Vasile Ştefan, şi soţia sa, Mihaela, actuala „invenţie“ politică a tandemului Tăriceanu-Chiţoiu, sunt două personaje extrem de controversate în judeţul Dolj. Activând în domeniul construcţiilor şi al distribuţiei de materiale de construcţii, Ion Vasile Ştefan a fost, alături de soţia sa, protagonistul unor ample dosare penale, unele finalizate parţial şi altele încă în derulare. Conform Gazetei de Sud, în 2016, Mihaela Doina Ştefan a fost condamnată, în prima instanţă, la peste 5 ani de închisoare cu executare într-un dosar de evaziune fiscală, iar soţul său a primit doi ani cu suspendare. Este de notorietate că Mihaela Ştefan este „băgată în faţă“ în majoritatea firmelor familiei, în timp ce de afaceri se ocupă în exclusivitate soţul său, Ion Vasile. Nu puţini sunt cei care au acuzat de-a lungul anilor că au primit „ţepe“ consistente de la cei doi soţi, însă, printr-o „minune“ judiciară, aceştia sunt încă în libertate

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ