Cupă nu pleacă la PSD!

0

Nu-i port pică domnului Tăriceanu pentru reacţiile la adresa mea şi a colegilor mei. Îi înţeleg stresul generat de deciziile politice greşite, din ultima vreme, în care a fost antrenat de combinaţiile nefericite ale domnului Chiţoiu. Înţeleg cât de captiv este în propriul scaun de lider al ALDE. Din păcate…
Scriu însă aceste rânduri pentru a limpezi câteva din chestiunile care fac din ALDE capul de afiş nedorit al acestor zile tensionate.
În primul rând, opinia publică trebuie să ştie că nu am nici cea mai mică intenţie de a pleca la PSD. Sunt liberal şi sunt membru ALDE. Preocuparea mea şi a colegilor mei este să refacem grupurile ALDE, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, însă fără niciun „mixaj” cu ProRomânia. Efortul meu politic va fi canalizat către salvarea unui proiect liberal şi democratic autentic în România. El poate fi ALDE în continuare, dacă partidul va înţelege la timp să aleagă între un om, Daniel Chiţoiu, care a făcut un enorm rău partidului, şi multitudinea de colegi care, în Parlament şi în teritoriu, vor salvarea identităţii liberale a partidului.
În al doilea rând, nu aş fi votat ieşirea de la guvernare dacă aş fi ştiut că dl. Tăriceanu nu mai candidează la prezidenţiale şi că ne aruncă, tam-nesam, în braţele lui Victor Ponta, cel care şi-a dovedit toxicitatea politică în toţi aceşti ani.
Personal, nu am ca obiectiv presant, obligatoriu, cu orice preţ, poziţia de ministru. Dar am ca obiectiv de conştiintă, generat de mandatul dat de doljeni în 2016, să păstrăm stabilitatea ţării într-un moment deloc uşor.
O spun cu voce tare: un parteneriat la guvernare cu PSD trebuie păstrat pentru simplul (şi tristul motiv) că Opoziţia NU ESTE PREGĂTITĂ să preia guvernarea ţării.
Ca parlamentar şi om responsabil, le spun doljenilor că nu putem risca să avem în anul electoral 2020, un an foarte important şi din perspectiva evoluţiilor economice, turbulenţe politice, instabilitate, guverne făcute pe genunchi, nevalidate de votul popular.
Am demonstrat că putem construi la guvernare în favoarea românilor. Trebuie să mergem până la capăt. Iar dacă românii vor decide la anul, prin vot liber, că trebuie să vină actuala opoziţie la putere, vom respecta acest lucru.
Aşa cred eu că trebuie să facem politică. CU RESPONSABILITATE!

Deputatul Ion Cupă – președintele ALDE Dolj

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ